kerst

’t Is alweer gekomen en gegaan en ’t was leuk. Een beetje vermoeiend, maar leuk.

We zijn met zijn allen naar Nederland gegaan. “zijn allen” zijn mijnen papa, mijn zus en schoonbroer met hun 2 kinderen en wij vijfen (bijna zes). Bij mijn broer, schoonzus en hun twee kindjes, die daar sinds een aantal jaar wonen en niet meer van plan zijn terug te komen.

Dat maakt dus 7 volwassenen en 7 kinderen. Vollen bak dus.

Het menu werd volledig door mijn broer en zus gedaan. Beiden uitstekende koks. Ik heb gevraagd of ik iets kon doen, maar toch niet. Niet dan ik zo’n slechte kok ben hoor :), maar ik stond in voor de tafeldecoratie. Dus iedereen droeg bij tot een feestelijke sfeer. En al zeg ik het zelf, de decoratie was meer dan geslaagd … en het eten ook:
eerst toastjes met fois gras en gerookte paling. Dan Sint-Jacobsschelpen met truffel gevolgd door warme oesters met een saboyon van champagne. Als hoofdgerecht dan reerug met knolselderpuree, gemengde paddenstoelen, veenbessen, peertjes in rode wijn en kroketjes en als dessert en zalige aardbei-frambozentaart. En alles zelfgemaakt, zelfs de taart.

Tafel

Nu, zowel mijn broer als schoonzus kunnen zeer goed taarten maken. Als we er naar toe gaan voor een feestje voor de kinderen maken ze die ook altijd zelf en ’t is de moeite waard.

De kadootjes waren ook in orde en het was een gezellige avond tot en met.

Ik moet zeggen dat ik nogal wreed te vinden ben voor zo’n familie dingen: verjaardagsfeestjes, kerstmis, oudejaarsavond. Ja, zelfs oudejaarsavond doen wij bij de familie (van Michel) en niet met vrienden. Wij hebben allebei nogal wreed toffe familie, dus dat zal er wel iets mee te maken hebben.

Nu hebben zowel Michel als ik twee weken vakantie. Lekker thuis met de kinderen. Als Michel zijn koopwoede gestild is zullen we dan misschien eens plannen kunnen maken voor uitstapjes. 🙂

One thought on “kerst”

Geef een reactie