Einde vakantie

Ha! Ik heb een halve dag “vakantie” extra gekregen. Niet dat ik erom gevraagd heb, maar het is hier niet de eerste keer: terug uit vakantie en de servers doen het niet … of ze doen het wel maar de verbinding werkt niet. Enfin, ik ben geen computerwonder en ik weet er het fijne niet van maar toen ik deze ochtend toekwam kon ik niets doen. Rien de knots, niets de botten.

Ik heb dan maar eerst een goede twee uur met mijn duimen gedraaid (mag ook eens gedaan worden zeker) in de hoop dat het elk moment kon opgelost geraken, en heb uiteindelijk besloten om eens naar de solden te gaan kijken. Ge kunt maar beter een beetje productief proberen zijn hé. 🙂

Uiteraard ben ik niet voor mezelf gaan kijken. Wat dacht ge. Zo egoïstisch ben ik nu ook weer niet (hm, en gaan shoppen en zes maand zwanger zijn is ook niet aangeraden gezien ge toch niet weet of iets gaat passen nadien of niet, maar dat zijn details).

Neen, Zelietje haar jas heeft het gisteren begeven: rits kapot, en dus was een nieuwe jas aan de orde. Niet dat ik die andere jas ga wegsmijten. Nee, die wordt mooi hersteld, maar ondertussen kan ik dat kind toch niet zonder jas naar buiten sturen.

Zelie is jammer genoeg ook niet de eerste de beste om iets voor te kopen. Onze smaken komen niet helemaal overeen (heb al meermaals iets gezien dat ik wou kopen en waar zij een gezicht bij trok van “zijt ge nu helemaal op uwen kop gevallen” … 6,5 jaar oud hé) en dus gaan winkelen zonder haar is een riskante aangelegenheid.

Ik ben zo’n goed uur weggeweest, heb eerst 5 winkels afgelopen en hier en daar iets gezien waarvan ik dacht “ja, dat zou wel gaan, maar nog even afwachten” en uiteindelijk in een zesde winkel de “hoofdprijs” gevonden. Ik dénk dat ze akkoord zal zijn met mijn keuze … ik hoop het toch. Nu, of ze akkoord is of niet, de jas past zéér goed bij haar nieuwe muts en sjaal die haar mamie voor haar gebreid heeft (muts en sjaal die ze niet mooi vind, maar “heel, heel, heel, heel, heel mooi”) dus op dat vlak zal ze tenminste akkoord moeten gaan met mij.

Als bonus nog een badjas gekocht en twee pijamas en nog twee pijamas voor Louis erbij. Zo kunnen ze er weer eventjes tegen. Voor zover ik weet hebben ze verder niets nodig: de kasten zijn nog goed voorzien, zelfs rekening houdend met een groeischeut tegen volgend jaar. Dus de kosten voor de winter dit jaar zijn weer achter de rug. 🙂

Update: Zelie vond haar nieuwe jas prachtig. Ikke zeer blij!

One thought on “Einde vakantie”

Geef een reactie