Terrible Two’s

We zijn er volop in beland: Jan is begonnen aan zijn “Terrible Two’s”.

De vorige maanden hadden we nu en dan al een voorsmaakje gekregen, maar uiteindelijk viel het wel mee.

Nu daarentegen…

Zelie was het meisje dat in die periode rollend over de vloer de hele GB bij elkaar schreewde. Thuis daarentegen bleef ze over het algemeen een heel lief meisje.

Louis deed het omgekeerde: was een hel thuis. Kuren tot en met. Maar als we er mee buiten kwamen hield hij zijn manieren.

Jan is weer een geval apart. Hij is een charmeur tot en met. Heeft de liefste glimlach ter wereld en kan je zo om zijn vingertje winden. En dan krijgt hij een “aanval”: stampen, slaan en, begod, spuwen.

Dat stampen en slaan verwacht ik: Zelie en Louis deden dat ook én zij beten zelfs. Maar dat spuwen. Jakkes. Enorm degoutant.

Dit weekend en gisteren dus heel wat geroep, getier, gestamp, geslaan en gespuw meegemaakt. En daar moet ge dan kalm bij blijven. Of toch proberen. De “algemene” opinie is om ze dan apart te zetten tot ze wat gekalmeerd zijn, maar bij Jan is dat nog niet zo gemakkelijk: ofwel zit hij u in uw gezicht uit te lachen, ofwel loopt hij gewoon weg.

De aanhouder wint, zeggen ze dan, maar ge moet toch diep putten uit uw reserves. Ik vermoed dat ik niet de enige ouder ben die de neiging om terug te slaan soms heftig moet onderdrukken. En jezelf blijven dwingen om kalm en kordaat te blijven.

Hoe lang duurt dat ook alweer?

4 thoughts on “Terrible Two’s”

  1. ow! dergelijke verhalen lees ik liever niet nu ik in verwachting ben van een eerste uk. of misschien beter wel, kwestie van te weten wat ons te wachten staat …

  2. Yep, Wolf is er ook aan begonnen. Heeft de afgelopen week voor het eerst zo’n woede-aanval gekregen, en het zijn er al vier ondertussen. We kunnen ook niet anders dan hem laten roepen. Tot hiertoe is het enkel al thuis geweest. Ik hou mijn vingers gekruist !

    Oh, en Sunnymoon: als je echt wil weten wat je nog te wachten staat: http://www.wolfdewaele.be, dat is het dagboek van ons zoontje.

Geef een reactie