Genieten

Ons huis is een beetje lastig ingericht als het op rusten aankomt:

de keuken en speelruimtes van/voor de kinderen zijn beneden terwijl de living boven is. Dus als ik eventjes wil in de zetel zitten of liggen kan dat niet want dan zijn de kinderen alleen beneden. In principe geen probleem met Zelie en Louis: die zijn “oud” genoeg om “alleen” beneden te spelen, maar gezien ze het niet leuk vinden dat er “niemand” (t.t.z. een volwassene) bij hen is, komen ze dan ook boven zitten.

Gisteren waren we bij Michel zijn ouders op bezoek en hun huis is “normaal” ingericht: leefruimtes beneden, slaapruimtes boven.

En wat ik daar dus wél kan doen: in de zetel gaan liggen en rusten. De kinderen zien mij en spelen op hun gemak en ik doe dan mijn ogen dicht en kan een beetje “soezen” zoals ik het zelf noem: half wakker, half slapen, alles horen maar toch niet echt, maar àls er iets zou zijn ben ik direct alert. Niet dat de grootouders niet zouden reageren (integendeel), maar ge kent kinderen … en moeders 🙂

Genieten!

2 thoughts on “Genieten”

  1. We moeten onze keuken nog inrichten en één van de zaken die er zal komen dan is een (al dan niet trek-) zetel 🙂

Geef een reactie