100 dagen

Gisteren was het voor (een deel van?) de Brugse scholieren blijkbaar hun laatste 100 dagen.

Amai. Ik begrijp er niet vet veel meer van. Het zal wel aan mijn leeftijd liggen zeker?

“In mijnen tijd” (18 jaar geleden begod) bereidden we een show voor, verkleedden we ons, meestal met een aantal vrienden in hetzelfde “thema” maar vooral mooi, hadden een leuke dag op school (verplichte aanwezigheid) waar we dan alleen de voorbereidingen deden voor de show, dan de show zelf en dan vroeger (één uurtje) wegmochten om nog iets te gaan eten en drinken voor de fuif begon.

Veel muziek, gelach, leute, gelanterfant, etc. Wreed leuke dag. Aaagh, de herinneringen 🙂

Wat ik gisteren gezien heb daarentegen (en trouwens niet alleen gisteren, ’t was vorige jaar ook al zo): het leek eerder op een uit de hand gelopen doop van universiteitsstudenten.

Die gasten zaten om 9u al op café en leken dus niet van plan om nog naar school te gaan. Misschien moet dat vandaag de dag niet meer, dus tot daar.

Maar dat “verkleden”. De enige verkleedkledij waren blijkbaar overalls die ze dan nog maar halfaan hadden. Ze zaten onder de verf: kleren, alle stukjes huid dat nog zichtbaar waren, haar… waar ge het maar kunt inbeelden. Velen hadden dan nog een of andere smurrie bij de verf in hun haar.

Degoutant.

Het enige woord dat ervoor bestaat.

Nu, mij niet gelaten. Als dat het idee is van “de jeugd van tegenwoordig” van een leuke dag, het is hun dag hé. En zolang ze mij daarmee niet ambeteren. Maar toch.

4 thoughts on “100 dagen”

 1. In De Groene Poorte mochten wij de 100 dagen absoluut niet vieren. Er waren strengere controles, de voorraad eieren werd streng verminderd, bloem gerantsoeneerd.

  In het Oudenaards Kloosterke was er inderdaad die traditie vroeger met toneeltjes. In het College was dan weer vooral de fuif in het NCMV van tel … 🙂

 2. Hela, hela 🙂

  Onze zesdejaars komen al vroeg naar school om hun show voor te bereiden, die het hele eerste lesuur in beslag neemt. Daarna gaan wij allen terug naar de les. De zesdejaars doen dan een activiteit op school, en gaan over de middag gaan eten met hun klas en titularis. Na de middag is er dan een andere activiteit op school, en daarna pas gaan ze (en wij) eerst iets drinken op het Zand. En dan zijn er s’avonds de 100-dagen-fuiven.
  T’is dus niet dat onze zesdes heel de dag Brugge onveilig hebben gemaakt, integendeel.

  Volgend jaar is het mijnen toer, yay 🙂

 3. heb 18 jaar 100 d. georganizeerd. u hebt het goed. maar wat zijn die ene dag.alzheimer voor alle 100 d. scholieren.

Geef een reactie