Nachtrust

Wat een goede nachtrust kan doen.

Niet dat Anna deze nacht niet zou wakker geworden zijn (’t zou een beetje té vroeg zijn hé om de nachten al door te doen), maar ze heeft twee keer goed gedronken en is bijna onmiddellijk weer in slaap gevallen waardoor mijn slaap ook maar een minimum onderbroken was.

Daarenboven hebben de andere kindjes ook lang geslapen (tot 8u30 en Jan zelfs tot 9u) zodat ik eigenlijk een beetje heb kunnen “uitslapen” en ik ben vandaag verrassend fris en goedgezind.

Verrassend, omdat ik het niet meer gewoon ben van mezelf 🙂 ’t Is zo lang geleden dat ik me zo goed gevoeld heb dat ik er zelf een beetje van verbaasd ben … en ook een beetje beschaamd. Normaal gezien ben ik nogal van een positieve ingesteldheid en redelijk goedgezind (denk ik toch) dat ik de laatste maanden echt een hekel begon te krijgen aan mezelf, zeker als ik mezelf bezig hoorde en zag met de kinderen. OK, er waren verzachtende omstandigheden, maar toch.
Ik zal dit maar zien als een goed teken aan de wand dat het ergste voorbij is. Nu weet ik tenminste weer hoe het voelt om goedgezind te zijn en ik ga er alles aan doen om dat vast te houden.

Vanavond dus weer met Anna gaan slapen, hopen dat ze goed eet vannacht en dan ook goed doorslaapt tussendoor en dan morgen weer een leuke nieuwe dag.

Geef een reactie