Verjaardag

Vandaag werd Louis zijn verjaardag nogmaals gevierd, dit maal met de (onmiddellijke) familie.

Louis keek er zeer naar uit want de neefjes zouden er dus ook bij zijn.

Donderdag zijn we eerst naar de bakker gegaan om taart te bestellen en Louis wist zéér goed wat hij wel en niet wou: een chocoladetaart en een taart met aardbeien. Ik toonde de (verse) aardbeientaart in de etalage maar neen, het was niet zo’n aardbeientaart maar een andere. Een bavarois vroeg ik, zo’n taart gelijk met mousse? Ja, zo één en ook versierd met marsepein. Alzo gevraagd, alzo besteld. De bakker zou het echter zeer druk hebben vandaag en was niet zeker of de marsepein versiering zou lukken en jammer genoeg, no go. De teleurstelling was gelukkig rap voorbij.

Zoals gewoonlijk was Louis bij elk ontvangen kadootje dolgelukkig. Hij kreeg een Star Wars laser zwaard (wauw! zo cool!), twee tenues (kleren dus), vier magneet-robots (die Michel wel zal “opeisen” :)) en een puzzel, zweefvliegtuigjes (voor alle kinderen dan) om zelf ineen te steken en dan is er nog een kadootje dat wij nog moeten kopen (mijn papa is niet zo inventief :)). Hij was dus wreed content.

Toen iedereen voor hem zong voor zijn verjaardag kon hij zijn geluk niet op: hij zat te glunderen in zijn stoel. Ik had speciale kaarsjes gekocht in de vorm van de letters van zijn naam en hij heeft ze twee keer mogen uitblazen (om zeker te zijn dat we een goede foto zouden hebben …).

Louis vijf jaar

Na het eten hebben de kinderen dan vooral buiten, op straat, gespeeld: die woonwijk hier is gewoon een paradijs voor de kinderen, zo’n grote “speelplaats” en iedereen heeft zich goed geamuseerd.

Nu nog een derde maal vieren met de vriendjes van school en dan heeft hij zijn vijfde verjaardag weer eens gehad voor een jaartje.

Geef een reactie