Knuffelen

In Brugge zou er een plaats zijn waar mensen elkaar op straat vriendelijk goededag zouden (moeten?) zeggen en in Londen zijn er nu twee Chinezen die als “kunst”project wildvreemden een knuffel geven en ze filmen dat dan.

Fantastisch idee vind ik dat. Blijkbaar zijn ze in China begonnen en nu zitten ze in Londen.

Als ze ooit naar Gent komen krijgen ze van mij ook een dikke knuffel. Er wordt veel te weinig lief gedaan in publiek en tegenover vreemden, dus bring it on.

Maar eigenlijk zouden we niet moeten wachten op die Chinezen of op projecten van de stad uit om zulke dingen te doen: een glimlach van een voorbijwandelende vreemde kan je dag al goed maken, dus gewoon doen zou ik zo zeggen. Als ik buiten ga probeer ik alvast met een glimlach op mijn gezicht te wandelen en ik merk dat dat wel degelijk effect heeft op de mensen … al is het dat ze meestal denken van ‘wat voor zotte loopt er hier nu’ 🙂

One thought on “Knuffelen”

Geef een reactie