Ritme

Er lijkt een vast ritme te zitten in Anna’s slaappatroon. Ik noem het wakkerdagen en slaapdagen.

Vandaag (of moet ik eigenlijk al ‘gisteren’ zeggen?) was zo’n slaapdag. Dit houdt in dat ze eigenlijk alleen zo’n half uurtje wakker is om te eten. Daartussen slaapt ze zo goed als constant. Heel gemakkelijk eigenlijk: eten geven, laten boeren, terug in de wieg. Geen last van in het geheel.

Gisteren had ze daarentegen een wakkerdag. Op zo’n dagen slaapt ze zo goed als niet en eigenlijk bijna alleen als ik er mee weg ga: in de buggy wandelen of in de auto bv. Het zullen de wiegende bewegingen dus wel zijn. Ook thuis, als ze op mijn arm blijft, valt ze wel in slaap, maar in tegenstelling tot haar slaapdagen, eens ik haar neerleg in haar wieg komt ze binnen de 15 min. weer wakker. Dus dat zijn high maintenance dagen. Gezien ze nog zo klein is kan ik haar immers moeilijk ergens neerleggen of -zetten zodat ze zichzelf kan bezighouden, dus moet ik het maar doen.

Uiteindelijk balanceren die wakker- en slaapdagen elkaar wel uit.

En de wakkerdagen zijn ideaal voor als er bezoek is: dan kan ze lekker bij iedereen op de arm en moet ik mij niet schuldig voelen omdat ik haar niet zou willen wakker maken als ze slaapt, want dat gebeurt dan meestal niet.

Tot nu toe is dat al goed uitgekomen: op het feestje van mijn neefje, vorige zondag, had ze zo’n wakkerdag en nu gisteren ook. Iedereen vond dat fantastisch en ik eigenlijk ook. Ik moet namelijk toegeven dat ik het wel heel leuk vind dat anderen blijkbaar ook zo kunnen genieten van ons meisje 🙂

One thought on “Ritme”

  1. Pingback: Lien Web » Anna

Geef een reactie