Konijn

Ik vind konijn nogal wreed lekker en de kinderen ook. Vrijdag was het dus markt en ben ik met de kinderen konijn gaan kopen.

Het plan was om konijn met pruimen te maken, maar zaterdagnamiddag kwam ik per toeval i. tegen en zij raadde mij een ander recept aan: met witloof en worteltjes in biersaus. Het leek me een goed idee want mijn kindjes lusten ook zeer graag witloof en wortelen, dus wat kon er verkeerd mee zijn?

Ingrediënten gaan halen en deze morgen klaargemaakt. Mij een beetje misrekend met de gaartijd van de schotel zodat we deze middag eigenlijk boterhammetjes gegeten hebben en het konijn moesten uitstellen tot vanavond.

Gedurende het garen van het konijn kreeg ik evenwel mijn twijfels. Enerzijds lukte het niet zo goed met zachtworden en anderzijds vond ik het er niet echt lekker uitzien of lekker ruiken. Nu, het ‘kwaad’ was geschied dus op hoop van zege.

Deze avond aten we dus konijn met witloof, worteltjes en frietjes en ik moet i. gelijk geven: zééér lekker. Zowel ik als de kinderen zijn zeer enthousiast. Dus voor de geïnteresseerden, hier het recept (tenminste, mijn interpretatie ervan):

In een pan het konijn aanbraden; kruiden met peper en zout. In een ander pot: ajuin stoven, een knoflookteentje, de wortelen en het witloof erbij. Een beetje laten stoven en dan het konijn erbij. Overgieten met bruin bier (ik vond geen Liefmans dus heb ik Rodenbach gebruikt, een goed surrogaat). Kruiden naar smaak met peper en zout. Peperkoek besmeerd met mosterd erbij (voor het dikken van de saus) en laten garen. Simple comme bonjour.

Smakelijk.

Geef een reactie