Doorslapen

Het wordt tijd dat Anna begint door te slapen. Ze is sinds gisteren 10 weken en het begint door te wegen, die onderbroken nachten.

Ik geef haar nog tot ze drie maanden is en dan ga ik de truuk van Louis boven halen.

Nu, Zelie heeft niet doorgeslapen tot ze 3 jaar was en ze dronk haar fles nog in de nacht tot ze 9 maand was. Maar zij was onze eerste en we wisten van niet beter.

Toen Louis nog niet doorsliep aan drie maanden ben ik begonnen met hem als laatste eten een fles te geven met poedermelk in plaats van moedermelk. Het zwaarste merk op de markt gekocht en dat werkte als een droom.

Bij Jan hadden we geluk: aan vijf weken sliep hij al 9 uur, dus de nacht door. Zalig. Nooit iets voor moeten doen. Hij deed dat vanzelf.

Anna slaapt nu al 6 uur. Meestal begint ze daaraan tussen 21u en 22u wat betekent dat ik ergens tussen 3u en 4u mag eten geven.

Ik hoor jullie al zeggen om haar laatste voeding te verschuiven naar 23u of later, of haar nog eens wakker te maken dan, maar dan weet ik niet wanneer ze eindelijk haar 9 à 10 uur zal slapen. Nog zo’n raad zou zijn om haar een tuutje te geven in plaats van haar eten te geven, maar Anna weigert tuutjes: ze wurgt er van. Dus als ik dat zou proberen zou ik nog een groter drama hebben.
Misschien zit er al betering in. Gisterenavond is ze om 22u30 gaan slapen en ze is blijven slapen tot 6u deze ochtend: toch al 7u30min.

Nog anderhalf uur langer en we zijn er 🙂

3 thoughts on “Doorslapen”

  1. Bij ons Fien was het net ’t zelfde. Maar opeens begon ze ook langere nachten te slapen, net zoals Anna eens 7,5 uur slaapt.
    En ja hoor, het casuele werd regelmaat! Sinds ze 9 weken is slaapt ze ongeveer 8 uur per nacht, nu is ze 12 weken en slaapt ze bijna 10 uur per nacht.
    Btw: van tutjes is hier ook ABSOLUUT geen sprake hoor :s Alle vormen geprobeerd, maar ’t zal niet voor ons Fien zijn. Zelfs een fles wil ze niet!

  2. Ophélie is nu 14 weken en nog steeds wordt ze elke nacht rond 4u wakker. Ze krijgt haar laatste fles om 21u, en erna valt ze als een blok in slaap …tot 4u. We hebben al geprobeerd haar fles te geven om 22.30 om 23.30, maar dat helpt allemaal niet. Tuutje geven helpt voor 10 minuten. Ik ben er nog niet uit of ze werkelijk van de honger wakker wordt of er hier al sprake is van conditionering.

Geef een reactie