Babyfeest

Gisteren hebben we (eindelijk) een feestje gegeven om Anna te verwelkomen en het was heel leuk.

De dagen ervoor heb ik vooral van hot naar her gereden en gelopen om alles voor te bereiden: de tafelbekleding, eten bestellen, drank inslaan, de nodige bestekken en serviesen bijeenrapen, …

We verwachtten zo’n 67 mannen, vrouwen en kinderen altegaren, zij het niet allemaal gelijktijdig. Het enige probleem was dat ik niet wist wie er wanneer kwam en hoelang ze al dan niet bleven.

Dus taart en ribbetjes besteld voor 60 man en nog kleine worstenbrochetjes voor de kinderen erbovenop, ge kunt nooit weten zeker?

De taart was geen probleem. Ik had er vier besteld bij Les tartes de Françoise (na Brussel, nu ook in Gent): chocolade, aardbeien, citroen meringue en kaastaart. Zalig! Ongelooflijk. Mens, die mannen hebben goei taarten. Het volk vond dat precies ook want er bleef alleen een stukje citroentaart over én we waren toen zeker niet met 60 man.

Tegen de avond gingen er al maar meer mensen naar huis, nog voor de BBQ werd opgestart. Van de in totaal 67 die langsgekomen zijn bleven er uiteindelijk nog een 35 over voor het avondeten: ongeveer 20 volwassenen en 15 kinderen (give or take a few).

90 ribbetjes was dus (net?) iets te veel. Los daarvan heeft iedereen wreed goed gegeten, meer dan initieel gedacht. Deze middag eten we nog eens van de overschot en de rest gaat dan de diepvriezer in: niets zo lekker en gemakkelijk als BBQ op een zonnige middag en met nog een 50-tal ribben in de diepvries (de worstjes zijn wel op) zullen we niet omkomen van de honger 🙂

Anna is bewonderd geweest door iedereen. Veel ah’s en oh’s en wat een schoon boeleke (niet dat ik dat nog niet wist maar bevestiging is steeds leuk, nietwaar). Ze ging van arm tot arm en bij de ene bleef ze al wat langer dan de andere. Een groot gemak als je zelf ook nog wat wil helpen en hier en daar nog wat voorbereidingen moet doen. Het meeste werd wel gedaan door mijn schoonmoeder (vreselijk bedankt mamie) zodat ik af en toe ook eens met de mensen kon babbelen en vooral Anna eten geven: met het warme weer eet ze meer en rapper.

De laatste mensen zijn hier doorgegaan rond 23u. Daarna nog wat afwassen en opruimen en het was ruim middernacht gepasseerd vooraleer ik in bed lag. Al bij al een leuke en geslaagde dag.

3 thoughts on “Babyfeest”

  1. De website zegt effectief niets over Gent (nog niet geupdated ofwel omdat ge in Gent via de website misschien nog niet kunt bestellen?) maar ze zijn hier en wel op het François Laurentplein.

Geef een reactie