Aperitief

Zondag was er naar jaarlijkse gewoonte aperitief van de Waterwijk. Waterwijk, zijnde de wijk waar wij wonen.

Normaal gezien is het “aperitief in het park” waar we dan samenkomen om iets te drinken tegen een kleine vergoeding. Met de heraanleg van de Gelukstraat en de Sint-Katelijnestraat in een woonerf was het dit jaar “aperitief in het woonerf” (ja hoor, wij staan ook op de foto’s). Vlak bij de deur en heel gezellig.

Een bijkomende wijziging op de vorige jaren: geen kleine bijdrage voor de drankjes en hapjes maar alles volledig gratis en voor niets. Een kadootje van het wijkcomité. Bedankt.
Het eerste half uur hebben we de weergoden aan onze kant gehad en bleef het droog, daarna was het om zeep: eerst een beetje regen maar uiteindelijk toch serieus hard. Maar dat heeft niemand tegengehouden: de opkomst was groot en het was goed voorbij 13u eer de aperitief was afgelopen.

Ik heb kennis gemaakt met een aantal mensen die ik nog niet kende en uiteraard veel gekletst met de mensen die ik al kende. De kinderen hadden ook reuzepret: veel hapjes en een gegarandeerde autovrije (en dus zeer veilige) straat om in rond te lopen en te fietsen.

De afwezigen hadden ongelijk. Nu is het weer uitkijken naar volgend jaar.

Geef een reactie