Feesten

’t Is hier Gentse Feesten en gezien ik dit jaar thuis ben heb ik me vrijwilliger gesteld om mee te helpen met het project om de feesten te verslaan. Uiteraard niet volledig.

Mijn interesse gaat vooral uit naar enerzijds het Puppetbuskersfestival en anderzijds het Internationaal Straattheaterfestival. En ook het Jeugdcircusfestival. En ook…

Er is zo veel te doen en te zien dat het eigenlijk een onmogelijke opdracht is.

Gisteren heb ik de namiddag gespendeerd in het Europees Figurentheatercentrum voor het Puppetbuskersfestival. Een zeer leuke en geslaagde namiddag en eigenlijk wreed gemakkelijk als ge met een bende (=4) kinderen op stap gaat.

Vandaag is het niet gelukt: we hadden deze middag bezoek en dan moest ik nog met Jan langs de dokter om hem te laten nazien dat hij toch zeker 100% gezond is voor de operatie morgen.

Uiteindelijk pas om 17u15 naar de feesten gekund en niet vet veel gedaan: eventjes naar het Baudelopark en de speeltuin aldaar en dan terug naar huis zodat Jan op tijd in zijn bed zou zitten.

Eens Jan in bed ben ik met de drie niet slapende kindjes nog een wandeling gaan maken: langs de Sint-Baafsweide naar Bataclan waar Louis en Zelie nog in het zwembad gespeeld hebben (fantastisch toch: om 20u nog in een onverwarmd kinderbad buiten kunnen spelen), daarna naar het Huis van Alijn om het einde van Singing in the Rain te bekijken, musical fan dat ik ben. De kinderen vonden het ook wreed leuk: al die liedjes en dat dansen en ze hebben dan ook deftig meegedanst op het podiumpje vlak onder het scherm. Extra entertainment voor de mensen in het Huis van Alijn 🙂

Morgen is ook nog onzeker: het zal ervan afhangen hoe het met Jan is, maar hopelijk valt het allemaal mee en kunnen we in de namiddag nog een stapje in de wereld feesten zetten.

Geef een reactie