Einde Feesten

Het is voorbij, De Gentse Feesten. We kunnen beginnen aftellen naar volgend jaar.

Dit jaar was soms hectisch met 3 lopende kinderen en een baby. Volgend jaar zal het er niet op verbeteren: tegen dan loopt Anna ook en zal het krijsen worden als ze te lang in de buggy gaat moeten zitten.

Nu, uiteindelijk weet je nooit: misschien is Anna veel te content om in de buggy te zitten. Er zijn zo van die kindjes hé, die liever zitten dan lopen. Maar als de andere drie een voorbeeld zijn dan moet ik er niet op hopen.

We hebben de feesten gisteren in schoonheid afgesloten. Nog een laatste lange wandelingen met de vier kindjes. Ik had de dubbele buggy mee maar Jan heeft eigenlijk de hele tijd meegelopen.

We keken naar de niet-officiële straatartiesten, de kinderen kregen elk een ballon van een ballonartiest (Zelie kreeg een beer, Louis een zwaard en Jan een konijn), we brachten nog een bezoekje aan het Duvel Droomschip waar er allemaal uitvergrote spelen waren, we gingen een ijsje eten in een tea-room (in plaats van aan een kraam), we keken naar jongeren die break dance deden en tegen 19u30 waren we thuis zodat Jan en Anna op tijd zouden gegeten hebben en in bed zitten. Ik had Louis en Zelie immers beloofd samen nog een stapje in de wereld te zetten om de feesten af te sluiten.

En dat lukte: Jan zat om 20u30 in bed, Anna om 21u15 en 5 minuten later waren we weg. Eerst naar het Huis van Alijn waar er ter afsluiting een fuif was met jaren ’50 muziek, daarna doorgelopen naar Polé Polé.

Beiden kinderen (en ik ook) hebben veel gedanst, zowel op de rock’n roll als op het meer zuiderse timbre. Het was een heel leuke avond en om 23u zijn we dan naar huis getrokken met een omwegje langs het hamburger kraam 🙂

Tegen middernacht zaten de kindjes dan in bed. Ik had gehoopt nog iemand tegen te komen om zelf nog eens terug te keren en een (groot) stapje in de wereld te zetten, maar dat was niet het geval zodat ik dan ook maar in bed ben gekropen. Uiteindelijk altijd een goed idee want zelfs al blijven de kindjes lang op, echt uitslapen doen ze nog niet.

Het waren zeer goede feesten. Volgend jaar opnieuw.

Geef een reactie