Nostalgie

Vanavond op de Vrijdagmarkt was het Q-Music Greatest Hits tour. Nostalgie ten voeten uit. Muziek van de jaren ’80 live gezongen.

Even de deur uit dus met drie van de vier: Zelie en Louis en Anna.

Voor het eerste optreden, Udo, stonden Zelie en Louis vlak voor de boxen op de eerste rij. Ik heb mij met Anna een beetje opzij geplaatst kwestie van haar oren een beetje te beschermen. Hij zong niet alleen liedjes uit de jaren ’80 maar wel allemaal klassiekers die je goed kon meezingen.
Zo’n optreden is blijkbaar duidelijk niet voor Louis: na 2 liedjes werd hij er door de security uitgepakt omdat hij bij mij wou zijn. Eens bij mij bleef hij vragen wanneer we nu naar huis gingen.

Zelie daarentegen. Blijven staan tot het einde van het optreden en ik zag haar armen, en waar mogelijk haar benen, lustig meezwaaien.

Ikzelf vond het ook zeer goed. Dienen mens kan zingen, wreed goed zelfs. Hij kiest goeie ambiance nummers en we kregen een bezoekje van Sandrine erbovenop.

Na Udo wou ik naar huis gaan: Anna moest eten en het was uiteindelijk al half tien, maar Zelie keek zooo teleurgesteld dat we een zitplaatsje gezocht hebben (zodat ik Anna kon voeden) en dan gebleven zijn tot na het optreden van ABC.

En blij toe. Glad vergeten welke muziek ABC maakte maar ik kende nog alle liedjes: The Look of Love, Poison Arrow, All of my Heart, … Wreed wijs. Een beetje gedanst (niet te wild: Anna ging op mijn buik) en vooral de liedjes luidkeels meegezongen (ocharme het oudere koppel dat naast mij zat want ik heb nu eenmaal niet de meest toonvaste stem).
Jaja, en allemaal van in mijnen jongen tijd 🙂

Gezien we nu verder stonden van het podium en Louis vrij kon rondlopen amuseerde hij zich nu ook rot. Zowel hij als Zelie stonden te dansen en te springen en over de grond te rollen (letterlijk, niet figuurlijk!).

Om 22u15 dan toch huiswaarts getrokken maar we hebben allemaal een heel toffe avond gehad.

2 thoughts on “Nostalgie”

  1. ik passeerde tijdens de soundcheck die mijn hongerige maag nog meer deed stuiteren en samentrekken daar op de vrijdagsmarkt toen ik wat geld moest tanken en op weg was naar den amadeus in het patershol.
    achteraf heb ik spijt da tik tevergeefs naar lokeren vertrok en na halfuur rondrijden acher parking besefte dat heather nova afgelopen zou zijn als ik daar aankwam waarna ik maar huiswaarts keerde en op q-music (vallendesterren) de liveverslaggeving hoorde vanop de vrijdagmarkt…
    ik was beter in de stede gebleven verdikke…
    maar zoals mijn compaan me smste van op heather nova: nu ja je wagen is nu nog meer gerodeerd hé…

  2. Jullie hebben toch maar geluk dat jullie in de/een stad wonen. Ik kan niet wachten tot wij later ook (met ons tweetjes) in een stad (Leuven/Hasselt/Gent/Brugge in volgorde van willen) gaan wonen.

Geef een reactie