Controle op drie en vier maanden

Net gemerkt dat ik de controle op drie maanden niet gedaan had, dus bij deze:

Anna in haar bed

  • hoodomtrek: 40,5cm
  • gewicht: 6,100 kg
  • lengte: 62,5 cm

Ze kreeg haar tweede spuitje dat ze zonder veel gedoe aanvaardde (twee traantjes en het verdriet was al voorbij) en waar ze, net zoals bij haar eerste prik, niet op reageerde de dag nadien (geen koorts dus). Niets dan lof over onze meid die heel flink was.

De dokter zei toen dat, moest ze niet weten dat Anna maar 3 maand was, ze haar ouder zou schatten door de dingen die ze al kon. Ikke apetrots natuurlijk 🙂

Anna is ondertussen vier en een halve maand. Gisteren was het dus weer tijd voor een bezoekje aan Kind & Gezin.

Anna content in de auto

De metingen:

  • hoofdomtrek: 41,5 cm
  • gewicht: 6,820 kg
  • lengte: 64,5 cm

Ja, ons meiske groeit goed en zit volledig op schema.

Het was ook tijd voor een derde (en voorlopig laatste) vaccinatie en dat heeft ze bijna zonder verpinken aanvaard: pas na de prik kreeg ze door dat er iets gebeurd was en wou ze beginnen wenen maar met een beetje afleiding kwamen er uiteindelijk toch geen traantjes. Zowaar een flinke meid. Vandaag dus in de gaten houden of ze geen koorts maakt, maar de vorige keren kreeg ze ook geen reactie en vandaag ziet het er tot nu toe hetzelfde uit, dus verwacht ik geen problemen meer.

De volgende controle moet nu maar binnen twee maanden.

Gistern ook, opnieuw, de ‘folders’ meegekregen over vaste voeding en ik moet zeggen: sinds Zelie zijn deze geëvolueerd van een folder tot een echt boek. Wreed wijs want niet alleen gedetailleerder maar vooral: met heel veel recepten. Ik ga er mij vanavond eens mee bezighouden om te beginnen lezen.

Toen we thuiskwamen heb ik Anna dan ook voor het eerst fruitpap gegeven. Niet alleen leek het haar te smaken maar ze had blijkbaar ook niet al te veel problemen met het lepeltje te aanvaarden.

En zo zijn we weer een stapje verder in haar ontwikkeling. Volgende maand: groentenpap.

One thought on “Controle op drie en vier maanden”

Geef een reactie