Stomme vragen

Dinsdag bellen de mensen van Telenet over dat veranderen van abonnement door mijnen vent en of dat zou inhouden dat wij waarschijnlijk dan ook een nieuwe modem zouden nodig hebben mevrouw?

Euh… Ik dacht dat zij de professionelen waren en dat zij dus wisten op welke modem wij nu zaten en of die al dan niet moest veranderd worden? Mijn antwoord was dan ook: ‘k zou het niet weten? Vermoedelijk? Het spijt me maar ik weet niet wat we nu hebben en of dat wat we nu hebben ook moet veranderd worden.

Volgende vraag: wanneer zoudt ge dat willen? Zo vlug mogelijk?

Opnieuw: euh… Neen, we hebben dat maar anderhalve week (of langer?) geleden aangevraagd, waarom niet nog een paar maanden wachten. Mijn antwoord dus: yep. Wat dachten ze?

Ok mevrouw, even kijken … Morgen kan er iemand langskomen: tussen 8u en 13u.

??? Typisch. Meneer, kan dat niet wat specifieker want ik zit hier met 4 kinderen en er moeten dus boodschappen en zo gedaan worden en misschien zouden we wel eens willen weggaan.

Sorry mevrouw, dat kan niet want onze techniekers doen onderweg ook reparaties. Maar ik zal het noteren, ge weet nooit.

Ik begrijp dat dus niet goed hé. Dat ge niet weet hoe lang een reparatie zal duren, tot daar toe. Maar waarom plant ge uwen dag dan niet door eerst de dingen te doen waarvan ge wel weet hoe lang het ongeveer gaat duren (zoals dus een simpele modem vervangen: draadje uit, bakje weg, nieuw bakje zetten, draadje in … zo moeilijk was het) en daarna de planning open te laten voor de niet in tijd bepaalbare zaken. Zo moet nen mens ook genen halven dag uittrekken om op iemand te zitten wachten.

En nu spreek ik niet alleen van Telenet hé. Hetzelfde geldt voor Belgacom, IMEWO, Electrabel, … en noem maar op: ge kunt ons verwachten ofwel *ergens* in de voormiddag of *ergens* in de namiddag.

Enfin, we hadden geluk: de mens stond hier om 8u20 en was weer buiten om 8u30 zodat we nog de ganse dag hadden om ‘dingen’ te doen.

Geef een reactie