Spur of the moment

Mijn broer heeft zich ergens in de jaren ’90 definitief in Nederland gevestigd samen met zijn vrouw C. Ze hebben daar dus ook hun twee kindjes gekregen. Eerst woonden ze in Nijmegen, sinds een aantal jaar (twee of drie?) hebben ze zich gevestigd in O. Een goed ding want dat ligt zo’n 30 minuten dichter bij België.

Uiteraard is dat het einde van de wereld niet, ware het niet dat we hier in België zo rotverwend zijn qua afstanden zodat we een half uur rijden al een hele afstand vinden. Mijn broer woont dus anderhalf uur ver. Erg hé *grijnst*

Twee maanden vakantie en het was ons nog niet gelukt om er te geraken. De laatste keer dat ik mijn schoonzus en neefjes gezien had dateert van het feestje voor Anna (in juni dus) en daar was mijn broer niet bij wegens conferentie ergens in het buitenland (meer bepaald Tsjechië). Vrijdag dan eindelijk de knoop doorgehakt om af te spreken.

Gisteren is het dan gelukt. Broerlief had een zwaar weekend met veel diensten (hij en zijn vrouw zijn allebei dokters) maar wou dolgraag dat we toch afkwamen en dus werden we verwacht tegen 12u. Gezien ik gisterenavond spaghettisaus ging maken voor de diepvries) stelde ik voor ze mee te nemen zodat ze het niet te lastig zouden hebben qua organisatie en tijd (broerlief moest om 18u weer weg).

Voor één van de zeer weinige keren in mijn leven is het gelukt om op tijd te komen. De kinderen werden hier thuis een beetje achter de vodden gezeten en om 12u02 stonden we voor de deur in Nederland.

Een zeer goede en leuke dag gehad. De kinderen waren blij elkaar terug te zien. Leuk bijgebabbeld met broer en schoonzus. ’s Middags zeer lekkere courgettesoep gegeten, versgemaakt door C. Daarna spaghetti met door mij gemaakte saus. ’s Namiddags een kopje koffie om ’s avonds, voor het naar huis gaan, nog een boterhammeke te eten: C. had zelf rozijnenbrood gebakken en het heeft iedereen zeer goed gesmaakt, zelfs mij en ik lust eigenlijk geen rozijnen, dus dat zegt wat. Echt zéééér lekker brood.

We hebben ook wreed sjans gehad met het weer: een ganse dag zonneschijn tot ongeveer 17u. De kinderen hebben de ganse tijd buiten kunnen spelen en na het middageten zaten wij ook buiten op het terras. Dan is het beginnen overtrekken maar niets van regen en we hebben nog een korte leuke wandeling gemaakt terwijl de kinderen fietsten.

Pas toen we 10 minuten onderweg waren naar huis is het beginnen regenen en nog geen klein beetje ook. Een geluk dat de autostrades in Nederland er zo goed bijliggen (het waren van die waterafstotende banen) of ik had me langs de kant mogen zetten wegens zo goed als geen zichtbaarheid. Een beetje veel trager gereden maar het duurde gelukkig niet de hele weg naar huis.

Geef een reactie