Potty

Jan zijn zindelijkheidstraining is zo goed als in orde.

Sinds hij het weekend doorbracht bij K2 wil hij liefst op het grote toilet in plaats van op zijn potje. Mij niet gelaten. Het betekent alleen dat hij niet alleen naar het toilet kan: nog een beetje te hoog hé. Niet dat dat een probleem is want zo ben ik zeker dat zijn broek volledig omlaag is.

Gisteren dan uiteindelijk voor het eerst een ‘number two’ op het groot toilet gedaan. Het had heel wat voeten in de aarde maar na een paar pogingen is het dan toch gelukt. We hebben hem uitvoerig geprezen en hem beloond en nu is het hopen dat hij daar ook mee weg is.

Want met ‘number one’ heeft hij geen problemen meer. Vandaag van de peutertuin gehaald en hij had geen pamper aan. Dus ook zonder pamper in de auto en we moesten Zelie nog ophalen en boodschappen doen. Terwijl hij vorige week nog in zijn broek plaste als hij zijn lange broek aanhad (niet als hij gewoon een onderbroekje aanhad) zei hij vandaag in de supermarkt dat hij moest plassen. Hij moest zelfs heel eventjes wachten en dan moesten we nog het toilet vinden, maar geen probleem: geen accidentjes en mooi pipi in het toilet gedaan.

Hij is dus klaar voor school vrijdag en hij had vandaag dan ook zijn laatste dag op de peutertuin. Ik stond daar zowaar met een krop in de keel. Bijna in tranen. Donderdag gaan we nog eens passeren met een kleine attentie en dan, op naar een nieuw hoofdstuk voor Jan.

2 thoughts on “Potty”

  1. En hoe oud is Jan nu precies, zo ongeveer? Da’s goed om weten want mijn zus haar prinses is nu bijna 2 jaar en dan kunnen we dat zo een beetje in de gaten houden (en vergelijken) wanneer we er hier mogen aan beginnen. Niet dat we dingen gaan forceren, tuurlijk niet, gewoon : een weetje.

  2. Jan is op 18 augustus 2j 6m geworden. Hij zit dus ‘perfect’ op schema. Maar uiteindelijk kunt ge daar niet op afgaan. Zelie was 2j 3m toen ze zindelijk werd, Louis was 2j 8m en had hij toen niet in het ziekenhuis gelegen zou het zelf gekunnen hebben dat hij de 3j voorbij zou zijn vooraleer hij zindelijk werd 🙂

Geef een reactie