Infoavond op school

Gisterenavond infoavond gehad op school. Om 20u. Zowel voor Louis als voor Zelie.

Michel was uit eten dus moest ik alleen gaan. Omdat we uiteindelijk twee jaar geleden al bij juffrouw Lieve van de derde kleuterklas geweest zijn toen Zelie daar zat, ben ik maar bij juffrouw Riet van het tweede leerjaar geweest, m.a.w. Zelie haar lerares.

Hoe langer de uitleg duurde van wat ze allemaal gingen leren dit jaar, hoe meer ik plaatsvervangende paniekaanvallen kreeg.

Ten opzichte van vorig jaar wordt de druk serieus verhoogd: dingen vanbuiten leren, veel toetsen, zware voorbereidingen thuis, tijdsbeperkingen om dingen te doen, … Zรณ veel dat ze gaan moeten leren, ik was lichtjes overdonderd.

Als ge er dan achteraf over nadenkt valt het allemaal nogal mee: uiteindelijk hebben ze 10 maanden om dat allemaal te doen en uiteindelijk hebben wij dat ook allemaal moeten en kunnen leren, maar om dat zo op uw bord te krijgen in twee uur tijd, het lijkt veel te veel.

Maar ik heb er alle vertrouwen in. Juffrouw Riet lijkt streng maar rechtvaardig met een heel groot hart. Ze komt echt over dat ze er alles voor overheeft om al ‘haar’ kindjes erdoor te helpen zodat iedereen de eindtermen zal halen.

Als er iets is zal het via de agenda meegedeeld worden en vandaag hadden we al een eerste opmerking ๐Ÿ™ (Slechte ouders *klopt met lineaal op handen*), dus alles is (nu al) business as usual ๐Ÿ˜€

One thought on “Infoavond op school”

Geef een reactie