Wat doen met drie kinderen als ge moe zijt?

Dumpen. En als dat niet lukt: erop uit trekken.

Zondagochtend begon al om half acht, dankzij lieve Anna. De drie anderen zijn maar om respectievelijk 8u15 (Zelie en Louis) en 8u30 (Jan) wakker geworden dus had ik een beetje pech.

Maar niet getreurd: op het gemak ons aangekleed, naar de bakker gegaan om ontbijt te halen en na het ontbijt heb ik Anna terug een dutje laten doen. De drie anderen speelden buiten en ik maakte op het gemak het eten klaar.

De voormiddag was dus rap voorbij en toen was ik trouwens nog zo moe niet.

Na de middag heb ik evenwel een serieuse klop van de hamer gekregen.

Gelukkig was ‘hulp’ onderweg. Om 15u mocht ik met de kinderen naar theatervoorstelling voor kleuters (wreed goed trouwens, een aanrader), zo waren ze gauw een uurtje zoet.

Daarna zijn we naar de Vrijdagmarkt getrokken en heb ik mijn drie apen losgelaten op de springkastelen en andere bezigheden, georganiseerd in het kader van Gent Fietst. Anna was ook heel braaf want zij heeft een mooi dutje gedaan in de buggy.

En toen was het plots 18u en kon ik naar huis om de kinderen eten te geven, te wassen en in bed te steken.

Stom dat het ‘Prison Break’ was of ik had vroeg in mijn bedje kunnen kruipen. Gelukkig dat het ‘Prison Break’ was want de serie is goed genoeg om mijn zeer moeie oogjes toch nog wijdopen gesperd te houden 😀

4 thoughts on “Wat doen met drie kinderen als ge moe zijt?”

 1. Beste,
  als je half acht veel te vroeg vindt, dan moet ik je zeggen dat dat een uur tot anderhalf uur later is dan mijn kroost….
  Als je dan nog openlijk durft zeggen dat je op blijft voor prison break, dan kan ik hier maar één ding uit concluderen…. Je vindt het blijkbaar geen probleem om je slaap te laten voor de tv, maar wel voor je kinderen……? Misschien alles eens opnieuw op een rij zetten en eens een nieuwe indeling maken? Misschien eens de uren aanpassen aan de kinderen i.p.v. aan het tv boekje?
  Ik weet dat het niet altijd evident is, maar wanneer het niet je eerste kind meer is, dan weet je aan wat je je kunt verwachten, toch?
  Dus, de enige manier om uit te slapen met kinderen is zelf vroeg gaan slapen !!!!! en geloof me, half acht is een cadeau van groot formaat. Ik verlang tot ik eens kan slapen tot half acht !

 2. Beste vader van drie,
  enige ironie is ook niet aan u besteed vermoed ik, dus ik weet eigenlijk niet waarom ik hierop reageer, maar ik doe het toch.
  Uw reactie klinkt immers als serieuse kritiek op mijn persoon (wat ik niet zo erg vind: u kent mij niet dus, who cares) maar vooral op mij als moeder (wat ik wel erg vind want ik ben een goede moeder).
  Mijn prioriteiten liggen bij mijn kinderen. Indien u mijn blog zou lezen/volgen, zou u dit zeker weten. Indien u mij zou kennen zou u het zelfs niet in uw hoofd krijgen om dat te betwijfelen.
  Als ik af en toe eens wil zagen dat ik moe ben, dan hoef ik mij daarvoor niet te verantwoorden. Dat ik mijn slaap niet wil laten voor mijn kinderen is een afschuwelijke en zeer onterechte opmerking: ik sta er elke dag voor mijn kinderen, tijdens schooldagen vanaf 6u15 en ja, ik heb geluk, want tijdens het weekend is het gemakkelijk 8u als ze wakker worden (wij zijn ondertussen anderhalf jaar verder).
  U impliceert dat ik mijn eigen interesses moet laten om mij aan te passen aan mijn kinderen en daar ga ik absoluut niet mee akkoord. Het zou mij persoonlijk ongelooflijk afstompen en als ik eens een avond laat naar TV wil kijken, dan doe ik dat gewoon, moe de dag nadien of niet. Dat is inderdaad mijn keuze en tot nu toe heb ik mijn kinderen daar nog nooit kwaad mee gedaan. Integendeel. Als ik de dag nadien te moe ben gaan we gewoon op uitstap: ik word er wakker van en de kinderen hebben een leuke dag.
  Dus bedankt voor uw reactie, maar zorg in het vervolg aub dat u alle feiten heeft vooraleer beschuldigingen te maken.
  Mvg
  San

 3. Hey San,
  Terecht dat je reageert. Ter geruststelling : iedereen die je kent of je blog volgt, vindt de reactie van “van vader van drie” gewoon te gek voor woorden….Die mens is precies een *beetje* chagrijnig.

  En dan slik ik lelijkere woorden in om discussie te vermijden.

 4. Sjonge! dag San!Ik kom heeel toevallig op je blog terecht. Had ‘wat doen met kinderen’ voor deze vakantie en lees dan jouw stukje, heel leuk en herkenbaar, en de reactie van die mijnheer. Wat kunnen mensen zuur, serieus en humorloos reageren, en vooral erg onvriendelijk. ik hoop dat dit uw dag niet teveel heeft gepest … heu een dik twee jaar geleden. 😉
  Groetjes van een mama die heeft genoten van uw tekstje.

Geef een reactie