Kleine Einstein

Kijk zie, een nieuw kinderprogramma op Ketnet waar ik mij nu eens wel in kan vinden.

Vier kindjes in een raket die allemaal dingen doen waarbij de kindjes moeten meedoen (zingen, dansen, …). Bij elke aflevering wordt één klassiek muziekstuk ‘aangeleerd’ en en bekend schilderij getoond, zo leren ze dat ook nog eens kennen.

Leuk en leerrijk. Geen stom tijdverdoe programma. Uiteindelijk zijn kinderen niet achterlijk en kunnen ze veel beter nieuwe dingen leren dan wij ‘oudjes’.

58 thoughts on “Kleine Einstein”

 1. ja ,zo zie ik het ook!!!! Wij hebben ons lang vzet om hier een kabel in huis te halen!!!maar leve de brt!!!!!!Maar sandra …..jij oud?wat moet ik dan zeggen Maar ik versta je hoor…..maar jij heb wel slimme kindjes he ……met lieve snuitjes!!!!!

 2. Helemaal eens met mijn voorgangers

  Wij, dat wil zeggen pa ma en drie kids proberen ook te kijken wanneer het op de TV komt! Gisteren ontdekt dat het in ieder geval deze week dagelijks verschijnt rond een uur of acht!!

  GEWELDIG!

  Wanneer de DVD?? Ik heb het nog niet gevonden…

 3. Gelukkig dat ik kennelijk niet de enige ouder ben die snakt naar interactieve en vooral leerzame kinderseries! Onze dochter van 4 is inmiddels verknocht aan Kleine Einsteins. Wij hebben de serie vorig jaar al kunnen bewonderen op ons vakantieadres aan de andere zijde van de oceaan. Toen in het engels, maar dat heeft onze dochter nooit enig probleem gevonden.
  Ik weet dat de DVD’s pas per maart uitkomen in de US en dan wel in het engels. In NL heb ik het nog niet kunnen vinden, helaas. Wat betreft de extra doordeweekse afleveringen van 08.00 uur, dit was alleen in de voorjaarsvakantie…
  Voor degene die wel interesse hebben: ik het zo’n 10 afleveringen op harde schijf staan. Misschien een alternatief tot de officiele DVD?

 4. Jennifer,

  Ook onze kleine is er helemaal gek van. Ik heb begrepen dat de NL DVD pas in sept07 komt.
  Ik zou wel graag de 10 afleveringen van je willen hebben.
  Kunnen we iets afspreken. Mijn email: overigen@xs4all.nl

 5. Wat een geweldig programma voor kinderen. De combinatie tussen kunst en klassiek is erg goed. Mijn zoon herkent al de ‘zomer’van Vivaldi op classic Fm. Dus net als de anderen zeker interesse in tien afleveringen. Zou erg leuk zijn!!

 6. Hallo Kleine einsteins fans;

  De DVD is wel degelijk reeds beschikbaar in het Nederlands.
  Alleen, … niet in Beldië.
  Je kan hem wel reeds bestellen en via postorder naar hier laten komen vanuit bv. Duitsland. Je hebt dan wel een duitstalige kaft, maar een DVD in meerde talen naar keuze, waaronder Nederlands.
  Er zijn verschillende Duitse website’s die reeds twee verschillende DVD’s verkopen, en vanaf juni zou er een derde te koop zijn in duitsland.
  Ik kocht de eerste twee volume’s via http://www.amazon.de
  Het gemakkelijkste is eigenlijk om in Google kleine einsteins in te tikken en dan de link naar deze website te volgen, dan kom je direct bij de juiste DVD’s uit.

  groeten;

 7. Hallo mede-ouders!
  Voor degene die inmiddels het email adres hebben achterlaten: zij krijgen per email een persoonlijk berichtje van mij over de 10 afleveringen. Voor Mike zou ik willen zeggen: e-mail ?

  Koen wil ik hierbij ook bedanken voor de tip over de DVD’s.

  Groetjes.

 8. Ik zou jennifer wel persoonlijk willen mailen, maar moet me noodgedwongen tot deze site van sandra keren – sorry hiervoor naar sandra toe 😉 Wij zijn ook geinteresseerd in de einstein-afleveringen, mijn kindjes (6 en 3 toen nog) stonden er in de krokusvakantie speciaal vroeg voor op (ja, *soms* ben ik de gelukkige moeder van “uitslaperkes”) en zaten werkelijk aan de buis gekluisterd!
  email: anje@dmbr.ugent.be
  en alvast hele dikke merci!

 9. He Jennifer,

  Ook ik zou het super vinden die 10 afleveringen op dvd te hebben. Onze zoon is een grote fan. Zou je ook voor mij een kopie willen maken ajb???? dirkeneefje@orange.nl is mijn e-mail.

  Groetn, Eefje

 10. Hallo Jennifer,

  Mijn dochtertje van 5 is ook gek op Kleine Einsteins. Via Amazon.de kun je buiten Duitsland alleen bestellen als je een creditcard gebruikt en die heb/wil ik niet. Pas ik ook nog op je steeds langer wordende lijst gelukkigen? Dat zou geweldig zijn! On sadres is rotameki@orange.nl

  groetjes Tamia

 11. volledig akkoord: dario is 4 jaar en is er dol op!! het enige programma dat hij volledig uitkijkt!! en waar hij later nog van verteld: de eiffeltoren mama, die staat in parijs hé? niet ver zoeken datheeft hij opgepikt bij de little einsteins!!
  anders, ik ook geintersseerd in die 10 afleveringen want Dario vroeg al naar een dvd ervan, wist niet dat die nog niet bestond.
  Groetjes
  Rebekah

 12. Hallo,

  Ook wij hebben interesse in de 10 afleveringen. Onze zoon blijft dan eindelijk rustig op de bank tv kijken 🙂 En is bijna de gehel dag weg aan het vliegen…….

  Groeten Erica
  (EC.Prins@orange.nl)

 13. Hoi Jennifer,

  Ook ik heb 2 kinderen die erg enthousiast zijn over de Kleine Einsteins (wij zelf trouwens ook). Ik zou ook erg graag de 10 afleveringen toegestuurd krijgen! Je zou ons bijzonder blij maken! Alvast bedankt, ook namens mijn kids…..

  Groetjes, Danielle
  (danielle.palmen@orange.nl)

 14. Hallo mede-ouders!

  Ben een tijdje niet meer op deze website geweest, maar wat schertst mijn verbazing: enorm veel interesse in de afleveringen van Kleine Einsteins! Voor iedereen die een email adres hebben achtergelaten: zij ontvangen deze week nog een persoonlijk berichtje van mij over de dvd. En verder wil ik San van deze Weblog hartelijk bedanken voor het samenbrengen van enthousiaste ouders. Ik hoop dat je het niet erg vind dat wij een misschien een “beetje misbruik” hebben gemaakt van je weblog, maar ik denk dat ik namens velen spreek als ik zeg: BEDANKT VOOR DE MOGELIJKHEID!

  Groetjes,
  Jennifer

 15. Hoi Jennifer, via Sandra
  Ik durf het bijna niet te vragen, maar ook wij zijn erg geinteresseerd in de 10 afleveringen. Ik was dapper begonnen met elke zaterdag en zondag vroeg op te staan om telkens een aflevering op de video te zetten; maar nu blijkt de reeks op ketnet ook nog stopgezet te zijn. Lieve einsteinsgroetjes,
  geertje@antwerpen.be

 16. hallo Jennifer,

  Kan het zijn dat we nog niets gekregen hebben van jou ? We hebben een paar probleempjes gehad met de PC. Dus als ik het gemist zou hebben, zou je het nog eens kunnen doorsturen aub ? kaat.thierry@pandora.be
  Bedankt !

 17. Hallo Jennifer,
  Mijn twee zoontjes staan in het WE heel vroeg aan mijn bed met de vraag of ze naar de missie mogen kijken, zo noemen zij de kleine einsteins. Dat is denk ik het liefste waar ze naar kijken en ik laat ze er met plezier naar kijken. Het is inderdaad heel leerrijk en veel beter dan andere programma’s waar ze ook naar kijken. Dus als het kan zou ik ook die 10 afleveringen bekomen; wim.goris@skynet.be
  Alvast heel hartelijk bedankt!

 18. Bedankt voor cde tip, om op Amazon.de de DVDs van Kleine Einsteins te bestellen!
  Ook onze 3 kindjes vinden dit super, zingen de liedjes dagen later nog mee, en zullen super blij zijn dit nog eens te herbekijken op DVD!

 19. Hoi Hoi,

  Ik was dus ook op zoek naar afleveringen van Little Einsteins.
  Mijn jongste vindt het geweldig, maar ik kan het niet meer ontdekken op tv, ook niet in het weekend.
  Als het mailen van de 10 uitzendingen lukt, zou je Ewout heel blij maken, alvast bedankt.

  Groetjes Hedda

  heddakoning@hotmail.com

 20. Hallo Jennifer,

  Ik krijg het idee dat de 10 afleveringen die je hebt opgenomen meer afleveringen bevatten dan nu op DVD zijn uitgebracht. Ik heb naar aanleiding van al het bovenstaande 2 DVD’s in Duitsland besteld (nr. 1 en 2), maar daarop niks van de Eifeltoren of piramides. Deel 3 volgt binnenkort, maar uit de beschrijving lijkt dit weer ergens anders over te gaan. Kortom als je nog genegen bent om een kopie te willen maken; héél graag! Ons e-mailadres is j.t.kuperus@zonnet.nl

  Met vriendelijke groet,

  Tymen

 21. Nog even iets meer info: op elke DVD staan 3 afleveringen. DVD nummer 3 komt binnenkort uit en daarmee komt het totaal aantal afleveringen op DVD uit op 9 stuks. Je hebt dus in ieder geval 1 aflevering meer al zelf opgenomen.

  Met vriendelijke groet,

  Tymen

 22. hallo Jennifer,

  Eindelijk lees ik wat over de kleine einsteins. Zou je mij ook een copy kunnen sturen. Namens mijn kinderen alvast heel erg bedankt.

  Groetjes Astrid

 23. Beste Jennifer,

  Wij zoeken ook al heel lang naar de dvd’s van kleine einsteins voor onze kinderen. Aangezien men bij FNAC van niets schijnt te weten over toekomstige releases, zijn we ook zeker geïnteresseerd in een de mogelijkheid van een hard disc copy van de reeds uitgezonden afleveringen.

  jan.vanvelk@lin.vlaanderen.be

 24. Beste allemaal,

  ik zag in de televiesiegids dat Ketnet de Kleine Einsteins weer gaat uitzenden. A.s zondag (9-9-2007) komt de eerste aflevering om 7.35 uur!

  Veel plezier,

  Danielle

 25. Hallo,
  Ik zoek ook al een lange tijd naar de dvd’s en als het nog mogelijk is… graag een kopie ? Mijn jongens willen er zelfs voor wakker gemaakt worden (wat ik liever niet doe omdat ik het tijdens de week al vroeg genoeg vind…) Nu ja, 95% van de tijd zijn ze natuurlijk sowieso wel wakker om 7.35 maar helaas kan ik zelf niet opnemen. HARTELIJK DANK !
  breugeltje1@hotmail.com

 26. Hoi
  Nu Kleine Einstein weer is begonnen, zou ik toch ook graag een kopie willen. Het is zo’n leuke serie, en zo vreselijk leerzaam.
  Ik weet niet of je hem ook naar Nederland wilt versturen, betaal natuurlijk alles kosten!
  Alvast bedankt
  patriess@casema.nl

 27. Hoi Jennifer, wil je ons ook blij maken met een kopie: cvsteenhoven@planet.nl

  Ik zag het vandaag voor ’t eerst en was direct enthousiast! En mijn dochtertje van 1,5 ook! Het ging vandaag over het kleine rendiertje dat kwijt was en over het omgaan met angsten. Ik hoop dat je deze aflevering ook hebt, want ik zou het graag beroepsmatig willen gebruiken.

  Ik hoor graag van je,

  Christel

Reacties zijn gesloten.