Uitstapje

Zelie was al ziek sinds dinsdag en zat dus al de hele week binnen. Ze voelt ze zich sinds eergisteren eigenlijk beter en sinds gisteren volledig genezen en je merkte het: ze was een beetje lastig (om het zachtjes te zeggen).

Gisteren mocht ze zich gelukkig een beetje afreageren, eerst op de turnles en daarna op de tekenles.

Vandaag moesten en zouden we dus eens buiten gaan. Ik wou al lang eens een kijkje gaan nemen in het Designmuseum om de tentoonstelling rond Marimekko te zien, de kinderen gaan daar graag naar toe, dus de beslissing was rap genomen.

Na Anna in haar bedje gestoken te hebben voor haar ochtenddutje zijn we dan vertrokken.

Normaal gezien, als we naar een museum gaan, kunnen de kinderen niet rap genoeg alles voorbij lopen en dan kijken ze in de rapte zo naar alles wat er staat/hangt/ligt. Vandaag ging ik proberen om ze eens écht te laten kijken naar het tentoongestelde.

Toen we toekwamen bleken er eigenlijk vijf (juist: 5!) tijdelijke tentoonstellingen te lopen naast de permanente collectie. Genoeg te zien dus.

We hebben er anderhalf uur rondgelopen, niet altijd in de meest logische zin (maar moest dat wel zo zijn, het zou ik niet zijn) en het is mij gelukt om de kinderen te temperen in hun race en ze effectief in detail naar de dingen te laten kijken.

Vooral de tentoonstelling van Wolfers en deze van het glas hebben ze mateloos geboeid. Totaal gefascineerd waren ze, in die mate dat ze vroegen of ik de uitleg op de bijhorende borden en ‘doeken’ wou lezen.

Zowaar een zeer aangename en leerrijke voormiddag, zowel voor mij als voor hen.

Geef een reactie