Zin

Ik ben dol op chili con carne. Als ik naar een mexicaans restaurant ga waar ik nog nooit geweest ben zal ik meestal de chili bestellen om te weten hoe goed hij wel is.

Zondagavond kreeg ik plots heel erg zin in chili en ik weet van één zeer goed recept: dat van Jamie Oliver. Allez, dat denk ik toch.

Indertijd, toen hij nog zijn programma had op BBC, heb ik hem dat eens zien maken en heb in de rapte het recept opgeschreven. Maar ge weet hoe dat gaat als er iets op TV is: ge mist wel eens een ingrediënt, de hoeveelheden zijn niet altijd je dat, … Er is dus nogal veel improvisatie nodig om de leegtes op te vullen.

Het was in 2001, moet ergens november geweest zijn, dat ik dat gezien heb want ik heb toen het (improvisatie)recept gebruikt om een mexicaanse avond te organiseren ter ere van mijnen verjaardag: chili con carne (én sla én guacamole én …) voor zo’n 20 man. Zeer lekker en gemakkelijk want je kan het op voorhand maken. Dat het lekker was, hoeft niet gezegd want mijnen pot was compleet uitgelekt.

Dat recept was zo op een los papiertje geschreven dus ik moet er geen tekeningetje bij maken om te weten wat er ondertussen mee gebeurd is. Juist: foetsie. En ondanks de hopen en hopen kookboeken die zowel mijn schoonmoeder als ikzelf hebben, laat het nu wezen dat wij beiden geen enkele boek van Jamie Oliver hebben.

Maaaaaarrrr …. mijn goede vriendin E. heeft wel een aantal kookboeken van hogergenoemde Jamie en dus heb ik haar maar gemaild: of ze me alsjeblieft het recept wou doormailen. Nog geen half uurtje later had ik het (dat is nu eens vriendschap zie).

Maandag en dinsdag heb ik geen boodschappen kunnen doen, maar gisteren wel en dus heb ik er mij gisterenavond aan gezet en ik moet zeggen: het rook al heerlijk. Vanavond is dus dé avond: we gaan chili eten. Joepie!

Als het zo lekker is als ik mij herinner, of beter: als het échte recept zo lekker is als indertijd het improvisatierecept, dan post ik het morgen, uiteraard schaamteloos overgenomen van de enige echte. Ondertussen ga ik mij eerst nog een beetje verlekkeren op wat komen gaat.

Geef een reactie