Eerste Communie

In de school van ons kinderen wordt de eerste communie in het tweede leerjaar gevierd, dus dit jaar is het aan Zelie.

Nu ja, ons kinderen zijn geen van allen gedoopt, dus hun eerste communie doen ze eigenlijk niet. Maar ze gaan nu eenmaal naar een katholieke school en dat houdt in dat àlle kindjes zullen deelnemen aan de voorbereidingen van die eerste commuie, gedoopt of niet, katholiek of niet.

Het is in ‘ernst’ begonnen vorige week dinsdag. Elk kindje heeft een eerste communieboekje gekregen en daarvoor moeten ze bijna dagelijks huistaken maken. Geen huiswerk dus maar een huistaak.

Tot nu toe was dat: geboortekaartje, familiefoto en doopfoto’s (in geval van Zelie niet haar doopfoto dus maar van iemand die ze kent)  inkleven. Nog niets echt over religie zelf en eigenlijk vraag ik me wel af wat het uiteindelijk allemaal zal inhouden, godsdienst gewijs dan.

Dinsdag is er een infoavond voor de ouders. Ik vermoed dat we dan wel zullen horen wat exact van ons allemaal verwacht wordt, want ik weet dat voor de juffrouw van Zelie de eerste communie iets dat moet beleefd worden door kinderen én ouders.

Ondertussen praten we erover met Zelie en doen we dus lustig mee. We zullen wel zien wat het zal geven in de komende weken.

One thought on “Eerste Communie”

Geef een reactie