Paasvakantie

Gisterennamiddag is de Paasvakantie begonnen. Jippiejahé, zou ik zo zeggen want dat heeft een aantal leuke gevolgen.

In eerste instantie niet zo direct: mijn vakantie begint maar volgende donderdagavond, strikt genomen. Van maandag t/m donderdag gaan de drie oudsten eerst nog naar de stadsopvang en gezien Michel en ik nog steeds dezelfde trein moeten hebben ’s ochtends zal het nog altijd hetzelfde haasten worden voor de ‘ochtendspits’ hier.

Maar het eerste effect merk ik nu al. Zelie is gisterenavond op weekend vertrokken, hetgeen betekent dat ze vandaag niet naar de turnles en de tekenles kan … hetgeen betekent dat wij voor 9u niet de deur uit moesten zijn en dus nu, om 9u05, nog steeds op ons gemak in onze pyjama zitten. Geen gehaast, geen over-en-weer gerij. Zalig. Louis moet pas om 11u30 op de turnles zijn, dus hebben we tijd met hopen.

De volgende twee weekends valt het dan voor zowel Louis als Zelie weg want ook de clubs hebben Paasvakantie. Yiha!

En alleen daarvoor al mag het vakantie zijn, want alhoewel ik de kinderen wil stimuleren om zich bezig te houden en te ontwikkelen, leuk is het daarom niet voor mij als ouder als je constant van het één naar het ander moet hollen … en nu is het nog maar voor twee van de vier kinderen.

Donderdag is het dan ook voor mij mijn voorlopig laatste dag: gans onze ploeg gaat ook met Paasvakantie t/m 15 april. Enfin, de rest van de ploeg begint er maar een dag later aan hoor, maar gezien ik 4/5 werk krijg ik al een dagje extra en ge moogt er zeker van zijn dat ik er van ga genieten.

De eerste dag zal misschien niet zo leuk worden want als het enigzins meezit bij ons thuis (ons eigen huis bedoel ik dan), wordt alles afgewerkt tegen volgende woensdag. Dinsdag-, woensdag- en donderdagavond zal er deftig gekuisd mogen worden (alvast dank aan alle Chinese vrijwillegers die er die avondenook zullen staan met emmer en spons 😉 ) en dan gebeurt vrijdag de grote verhuis terug.

Alleszins al een fantastische dank u aan mamie en grandpère voor de goede ontvangst en opvang hier, maar ik denk toch dat zij ergens ook opgelucht zullen zijn hun huis terug voor hen alleen te hebben 🙂

Geef een reactie