Uitstel-afstel

Vol goede moed ben ik vanavond naar ons huis getrokken om de eerste stappen te zetten in het opruim- en kuiswerk, maar het mocht niet zijn.

De mannen die de schouwen moesten plaasteren en de plafonds herstellen zijn pas vandaag begonnen waardoor de mensen van de vloer ermee moesten ophouden tot de plaasteraars weg waren.

Toen ik vanavond thuis toekwam waren ze volle moed herbegonnen met de vloer te leggen (chapeau trouwens) ondanks het feit dat het plaasteren verre van gedaan is. Morgen wordt het plaasteren afgewerkt en wordt dan de vloer ‘s avonds afgewerkt.

Kuisen zat er vandaag dus niet in: overal nog afval en alles nog vuil. Zelfs de plaatsen waar ik enigzins zou kunnen gekuisd hebben zouden tegen morgenavond weer vuil zijn, dus ben ik onverrichter zake teruggekeerd.

Morgenavond komt mijn zus helpen. Tegen dan zou het afval weg zijn en zou het dus mogelijk zijn het gelijkvloers te kuisen. De verdere planning: tegen zaterdagnamiddag/avond zou dan de vloer boven volledig in orde zijn. ’s Avonds ga ik dan proberen de living te kuisen en de meubels terugplaatsen.

Paasmaandag is er een feestje gepland in ons huis voor twee verjaardagen en dat zou wel moeten lukken: als de living en de keuken opgeruimd en opgekuisd zijn, kunnen we volk ontvangen. Alles wat meer is is meegenomen natuurlijk, maar dat is toch het minimum.

2 thoughts on “Uitstel-afstel”

  1. Veel succes! En plaasteren, da’s een vuiligheid, hé, al dat fijn wit poeder dat overal tussenkruipt! Volgende week terug verhuizen?

Geef een reactie