Themadag

Dit jaar wordt de eerste communie gevierd in de klas van Zelie … en uiteraard ook in het andere tweede leerjaar.

De juffrouw van Zelie gaat hierin nogal heel erg op. Nu, niet alleen hierin. In alle aspecten van haar lesgeven gaat ze heel erg op, wat een goed teken is: ze gelooft er duidelijk nog in.

Themadag dus. Voor alle kinderen en ouders, ook voor deze die hun communie niet deden.

Er waren in totaal zo’n 19 volwassenen (plus de juffrouw) en 20 kinderen. Niet alle kinderen hadden dus een ouder mee en twee anderen hadden dan wel hun oma mee.

We zijn ’s ochtends begonnen met een kleine inleiding/verhaaltje in de klas. Het thema dit jaar is ‘Laat me licht en vuur en warmte blijven …’ en tijdens het verhaal werden kaarsjes uitgeblazen en weer aangestoken.

Daarna verlieten we de school om kaarsen te gaan maken in het Kaarsenhof. ‘We’ zijn dan eigenlijk de kinderen en wij als volwassenen mochten hen bijstaan, wat zeker nodig was als er een kan warm kaarsvet diende uitgegoten te worden.

De kinderen hebben mooie kaarsen gemaakt en de hele voormiddag was eigenlijk wel leuk. Voor zover ik zag heeft iedereen zich goed geamuseerd en het was heel gezellig zo met de andere ouders eens te kunnen babbelen.

Daarna ging het richting Verloren Bos in Lokeren waar we onze pick nick opaten. Daarna mochten de kinderen in het domein hout gaan sprokkelen en staken we daarmee een kampvuur aan. Aan het vuur werd dan door de juffrouw een verhaal voorgelezen. Het vuur deed deugd, het verhaal was wel leuk, maar veel mensen kregen hun klop en ik weet niet hoeveel aandacht er nog was aan het einde van het verhaal 🙂

Maar al bij al een zeer aangename dag, vooral als je dan een paar mensen beter leert kennen.

Mijn ventje werd tegen de middag gebombardeerd tot fotograaf wegens platte batterij van de schoolcamera. Dus voor sfeerfoto’s, allen hierheen en ook hierheen.

One thought on “Themadag”

Geef een reactie