Frustratie

Gisteren had ik een hele post in draft gezet over mijn frustratie en kijk, eens neergepend was het voorbij.

Dat kan dus eens goed deugdoen zo alles eens neerschrijven. ’t Ging ongeveer als volgt (maar het grootste deel heb ik eruit gelaten: ik had een hele uitleg met het waarom en hoe en al, maar dat zet toch geen zoden aan de dijk, dus is het niet belangrijk. Het belangrijkste is: het is van mijn hart, al is het maar virtueel):

Kijk zie, ik ben volledig over mijn toeren van frustratie. Ik zit mij hier op te jagen dat het genen naam heeft en het is volledig nutteloos.

De aanleiding: de toekomstige wijziging van de verkeerssituatie rond het Sint-Pietersplein.

Versta mij niet verkeerd: ik ben volledig voor een leefbaar(der) Gent. Het is mijn stad, ik woon er en ben er volledig voor dat er verbeteringen komen ten goede van de burgers.

Eén van die verbeteringen is bijvoorbeeld onze wijk/straat waar ze een woonwijk van gemaakt hebben. Vanaf het begin was ik één van de mensen in de buurt die er volledig achterstonden. Uiteraard was niet iedereen ermee akkoord en nog steeds niet, maar ik denk dat de meerderheid er de voordelen wel van inziet. Het is uiteraard niet allemaal koek en ei, maar daarover verder meer.

Om mijn frustraties de vrije loop te geven (en misschien dan een beetje te kalmeren) ga ik hier dus een open brief aan mevrouw de Schepen Karin Temmerman schrijven. Niet dat het iets zal uithalen, maar ondertussen heb ik mijn hart toch eens gelucht.

Geachte Mevrouw de Schepen,

onlangs merkte ik in mijn dagelijkse toer langsheen het Sint-Pietersplein/de Overpoortstraat/Kunstlaan/Kantienberg dat de verkeerssituatie hier grondig gewijzigd zal worden.

De aankondigingsborden indachtig heb ik op de website van de stad Gent dan ook de nodige opzoekingen gedaan om te weten wat die wijzigingen exact zouden inhouden gezien ik die straten dagelijks toch wel twee keer moet doorkruisen.

*rant rant*

Er is nu reeds een serieus probleem om Gent binnen te rijden. De zogenaamde ‘ring’ in Gent is absoluut niet aangepast voor het vele verkeer dat het stadsbestuur hier naartoe wil leiden: veel te veel lichten op veel te korte afstanden waardoor vlot verkeer uitgesloten is. Door deze ingreep vermoed ik dat dit enkel zal verslechteren.

 Met achting,

Sandra Pattyn

Dat was het. Oef, hart gelucht en frustraties weg en deugd dat dat doet.

5 thoughts on “Frustratie”

 1. ja sandra ,de burger mag toch ook eens zeggen wat hij ervan denk,zo erg ik me ook aan:als je via de ziud de stad inrijdt(en je kiest niet voor die ondergrondse parking aan de zuid)moet je wel een hele parcour afleggen om op de koremarkt te geraken of in de parking ketelvest.Overal eenrichtingsstraten,leeterlijk een doolhof om naar die parkings te geraken(en dan spreken van luchtvervuiling)ik begrijp wel dat ze de wagen uit de stad willen, maar je moet toch vlotter door de stad kunnen,dan is iedereen er ook vlugger uit?en in die parking aan de zuid vind ik nooit mijn wagen terug(ik heb dar al eens overtijd an de bareel gestaan zonder pasgeld,ik heb dan een beetje gebedelt,ik bedank die mens nog altijd die me eeen euro toestopte)

 2. Lut,
  Een tip : te voet van parking Zuid naar Korenmarkt is hooguit 10 min, met de tram kan je dat ook zeer vlot doen.
  In de veel dichtere buurt van de Korenmarkt kàn je met je wagen niet geraken, want dat is (terecht en gelukkig) verkeersvrij.

  En vlotter in, dus ook vlotter uit stad, mhhhh…

 3. Steven, ik weet dat het geen zak zou uithalen, dus heb ik het ‘de brief’ eigenlijk zo goed als volledig gedeleted (had een hele uitleg over waarom het een slechte ingreep was en welke gevolgen het zou kunnen meebrengen). Het heeft geen nut, maar zo eens alles neerschrijven (ook al doe ik het dan weer weg) lucht goed op. We zullen maar de brave burgers spelen en ons aanpassen aan de situatie.
  Ik beklaag alleen de mensen die effectief in de parking of de univ moeten zijn: in plaats van gewoon de autostrade af te gaan en de Kantienberg op te rijden zullen ze nu de fameuze ‘ring’ moeten nemen; in plaats van op twee minuten op uw werk te zijn zullen ze een half uur mogen rekenen.

 4. oeps ik bedoelde de kouter……..een mooie parking met wc ……maar het is waar wat je vertelde………….ja we zoeken altijd de dichtste parking he (vroeger als ik baby”s had was dt een reden nu eigenlijk niet meer …

Geef een reactie