Rust en genot

De laatste dagen is het hier nogal stil geweest en dat komt omdat ik eigenlijk zo goed als niet achter de computer gezeten heb maar vooral genoten heb.

Genoten van het weer, de rust maar vooral van de kinderen.

Ik ben vijf dagen thuis geweest en heb eigenlijk zo goed als niets gedaan. Vijf dagen, zijnde thuis geweest van vrijdag (mijn vrije dag in de werkweek) tot en met gisteren waarbij ik dus ‘de brug’ gemaakt heb van 1 mei.

Alleen vrijdag gewerkt en gekuisd in ons huis, maar dat was half drie ’s namiddags ook gedaan. Daarna ben ik de kinderen gaan afhalen op school, zijn we naar de kapper gegaan en na de kapper zijn we nog een ijsje gaan eten in de stad.

Zaterdag was er kabassenstoet van de tekenschool waarin ik met de drie oudste meegelopen heb. In de namiddag was er het verjaardagsfeestje voor mijn metekind, zijnde de oudste zoon van mijn zus (ook al vijf jaar geworden) en we waren uiteindelijk pas om kwart voor tien ’s avonds thuis. Heel leuke namiddag dus, zowel voor mij (veel bijbabbelen met de familie) als voor de kinderen (veel spelen met de neefjes).

Zondag niet veel gedaan. De kinderen hebben vooral in de tuin gespeeld en ik heb ernaar gekeken, een (heel klein) beetje gelezen en samen met de kinderen gespeeld en bellen geblazen. Wreed plezant en veel genoten.

Maandag met de kinderen naar de bibliotheek geweest. In concreto: rond tien uur ’s ochtends vertrokken bij de schoonouders om rond zes uur ’s avonds terug te keren. Niet dat we de hele dag in de bibliotheek gezeten hebben, uiteraard niet. Maar we hebben de auto voor ons eigen huis geparkeerd en dan zijn we volledig op het gemak het centrum doorgewandeld met langs de weg verschillende stops.

Zo hebben we gewinkeld of beter: ik heb geshopped (twee T-shirts en een rok) en de kinderen zijn braaf geweest terwijl ik dat deed, daarna hebben we op het terras van de Pizza Hut gegeten (moest er een keer van komen), om langzaam door te wandelen richting Walpoortstraat (broeken zoeken voor de jongens, niet gevonden) en zo te eindigen in de bibliotheek.

Op de terugweg hebben we de Sint-Baafskathedraal bezocht en zijn we daarna de Sint-Niklaas kerk binnen gestapt, wat de kinderen fantastisch vonden.

Gisteren was het dan nog een luilekkerdag. Tot ’s middags niet veel gedaan. De kinderen hebben een beetje in het water gespeeld. In de namiddag zijn we dan eens tot aan de Vrijdagmarkt geweest voor de 1 mei-viering. Jammer genoeg waren we er pas om drie uur zodat de sprinkastelen al plat lagen, maar de kinderen hebben zich nog kunnen laten shminken (Jan was een draak, Louis een vlinder en Zelie en bloemenfee) en hebben dan van een ballonnenartiest nog een ballon gekregen (voor Jan en Louis een ridderoutfit, zijnde zwaard, helm en riem om het zwaard in te steken, Zelie had een konijn voor op haar hoofd). De twee laatste hebben de teleurstelling van de springkastelen onmiddellijk laten vergeten zodat het een leuke namiddag gebleken is.

’s Avonds dan weer terug naar ons eigen huis om verder te doen met de opkuis. Terwijl ik zaterdag aan het genieten was hebben mijn schoonouders en Michel een heel groot deel opgeruimd en vooral gekuisd. Gisterenavond mochten wij dan de hulp krijgen van mijn schoonbroer en Hugues om de zwaardere spullen op hun plaats te krijgen (wreed bedankt allemaal!).

Vandaag terug aan het werk, gedaan met de rust en de kalmte want hier is het druk, druk, druk, en vanavond dan terug naar ons huis want nu de slaapkamer vrij is van meubilair dat er niet hoort kan ik eindelijk daar ook beginnen kuisen.

Hmm, gedaan met de rust blijkbaar.

Geef een reactie