Panne

Door een aantal maanden niet thuis te zijn was het contact met mijn familie er een beetje bij ingeschoten. De kinderen waren ook al een tijdje aan het zagen om nog eens bij tante Sofie en pepe te gaan en dus gingen we een namiddagje bij mijn zus gaan.

Het kwam hier ook goed uit want Michel moest iets uitleggen ivm Het Project aan een aantal mensen, en dat lukt altijd een beetje beter als er geen vier kinderen rondlopen die je constant onderbreken 🙂

Het eerste teken dat er iets niet in orde was met de auto was het feit dat, toen ik de passagiersdeur opende, de andere drie deuren niet opengingen.

Toen de kinderen instapten merkte ik dat het lichtje achteraan in de auto nog brandde en toen wist ik het: ik rende naar de bestuurderskant en probeerde de auto te doen starten en ge raadt het: niets! Noppes! Nada!

Platte batterij.

Even gedacht of we mensen kenden in de buurt met startkabels, maar voor zover ik weet is dat niet het geval. Dan maar Touring gebeld.

Ondertussen waren hier de mensen toegekomen voor Michel zijn ding, waaronder mevrouw Onnozelheid zelve. En wat bleek toen ik vertelde van mijn batterij: zij had startkabels in haar wagen bij.

Jippie-jee! Onmiddellijk Touring afgebeld (en daarmee 228 € uitgespaard) en met mevrouw Onnozelheid de auto opnieuw proberen opstarten.

En ge raadt het nooit: twee vrouwen die geen yota kennen van auto’s hebben mijn wagen weer aan de praat gekregen.

Eerlijkheid gebiedt te vertellen dat de wederhelft, meneer volume 12 en P. ook komen kijken zijn, maar dat was dus om te kijken want de kabels waren toen al lang correct geplaatst.

5 thoughts on “Panne”

  1. Uh-uh. Met de zwarte kabel op de rode kop van de batterij, en de rode kabel op de zwarte.

    /stapt fluitend verder met de handen in de broekzakken

  2. Ik ben er nog altijd rotsvast van overtuigd dat het niet zozeer de kleur van de kabel is die er toe doet maar wel dat er één kabel op de plusjes zit en één op de minnetjes en niet een kabel op een plus en een min. ‘k Ga het eens navragen op mijn eigen blog zie.

  3. Een dikke pluim voor jullie! Ik geef het zonder problemen toe: het zou me niet gelukt zijn en dan kun je je beter niet moeien, vind ik.

Geef een reactie