Traffic warden

Het is Lenny Henri op BBC en het is een soort reportage over humor op het werk. Hij probeert zo een heel pak beroepen uit en maakt er dan grapjes over in zijn show. Niet gemeen of zo want zijn ‘ex-collega’s’ zitten in de zaal, gewoon leuk.

Een van de beroepen die hij doet is die van ‘traffic warden’, ook hier gekend als de parkeerwachters. De mannen die de parkeerboetes geven dus. In Engeland het meest uitgelachen beroep ook blijkbaar.

Ik moet toegeven dat ik er ook geen voorstander van ben, van die mannen met hun mini computerkes die de boetes uitschrijven. Niet dat ik mijn boetes niet betaal (ja, ik heb er al een paar gehad én verdiend), maar het is gewoon niet leuk om ze tegen te komen en dan zeker niet als ze u juist betrapt hebben. Vermoedelijk ben ik niet de enige.

En wat ik dus wel een beetje grappig vind nu, is dat er op de bussen nu grote reclame staat in de zin van ‘Het parkeerbedrijf bestaat 25 jaar’. Als ik dat zie denk ik altijd: wie wil dat nu in godsnaam vieren?

Geef een reactie