Controle op 15 maand

Gisteren was het de allerlaatste controle bij Kind & Gezin met Anna. De resultaten:

  • gewicht: 9,660 kg
  • hoofdomtrek: 47 cm
  • lengte: 76 cm

Anna kan alleen eten (nog niet goed scheppen, maar het lepeltje naar haar mond brengen en eten erin stoppen is geen probleem: de lepel wordt niet omgekeerd en alles beland in haar mond) en van een beker zonder tuit drinken, en blijkbaar is dat nogal vroeg, dus op dat vlak scoort ze.

Ze loopt nog niet alleen en zegt nog niet veel woorden, maar dat is niet speciaal laat, eerder normaal.

Voor het lopen is ze wel goed aan het oefenen. Vandaag liep ze voor het eerst aan één hand zonder dat ze na twee passen begon te zagen opdat ik ook mijn ander hand zou geven.

Qua spreken, vermoed ik dat Anna niet al te vlug zal zijn: ze kan het zo goed uitleggen zonder woorden dat ze er waarschijnlijk niet gauw het nut van zal inzien 🙂

Voor de rest doet ons meisje het heel goed, niets op aan te merken.

Laatste controle en tevens laatste spuitjes (polio/di-te-per/hepatitis en het nieuwe vaccin tegen pneumokokken). Daar waar Anna nog geen enkele keer gereageerd heeft op de vorige spuitjes, had ze vandaag toch een beetje verhoging, maar ondertussen is dat ook al weer volledig voorbij.

In principe is er nog een bezoek op twee jaar, maar ik heb maar gezegd dat ik daar niet aan mee doe: ik zie er het nut niet echt van in. Zelie heeft dat bezoek wel gehad, maar eigenlijk alleen omdat Louis dan pas geboren was en we er toch moesten zijn voor hem. Voor Louis en Jan had ik telkens wel een afspraak, maar uiteindelijk ben ik er nooit geraakt. Deze keer heb ik er dus gewoon geen gemaakt en gezegd dat ze mij ook niet moesten contacteren, want anders doen ze dat wel.

Dus wat ons betreft hebben we gisteren een hoofdstuk afgesloten.

Next.

3 thoughts on “Controle op 15 maand”

Geef een reactie