Haast

Om 22u25 sta ik op uit mijne luie zetel om de gordijnen te sluiten en wat zie ik: één politieagent en twee parkeerwachters die in de straat lopen.

Ik denk even na waar ik mijn auto geparkeerd heb (jaja, ik weet het, ik doe dat hier niet altijd reglemantair, foeifoei) en besef dat hij totaal verkeerd staat. Deze avond was ik nogal zeer laat thuisgekomen in termen van ‘laat voor de kinderen’: het was al half acht. De kinderen moesten nog eten en met Jan net ziek geweest te zijn wou ik hem niet véél te laat in bed (zijn normale uur is immers 19u en dat ging ik sowieso niet meer halen).

Ergens had ik verwacht dat Michel al ging thuis zijn en dat ik de kinderen dan kon afzetten zodat hij zou beginnen met hen eten te geven. Ondertussen zou ik dan een deftige parkeerplaats zoeken.

Maar het moet altijd lukken en net vanavond moest Michel overwerken en dus was hij nog niet thuis. Ik liet de boel dan maar de boel om eerst voor de kinderen te zorgen en ik zou dan de wagen wel verzetten als Michel thuiskwam.

Michel is pas om half tien thuisgekomen en ondertussen was ik het (uiteraard) totaal vergeten … tot ik die mannen in de straat zag lopen dus.

Parkeerwachters op zich, daar maak ik mij hier niet echt zorgen om. Zij zijn alleen bevoegd om tickets uit te schrijven en verder niets. ‘Echte’ boetes, PV’s, kunnen ze niet uitschrijven en aangezien ik een bewonerskaart heb zou ik dus toch geen ticket krijgen.

Maar als de politie erbij wordt geroepen wordt het een ander paar mouwen. Zij zijn immers wel bevoegd en het zou niet de eerste keer zijn dat ze een auto laten wegslepen hier in de straat, alhoewel ze dat tot nu toe alleen nog maar gedaan hebben als auto’s zich onterecht op de gehandicapten plaats zetten.

In zeven haasten ben ik de deur uitgevlogen, op mijn pantoffels, om mijn auto te gaan verzetten: de politieagent was net teruggelopen en de parkeerwachters waren doorgelopen. Vijf minuten sjans, dacht ik, en ik ben toertjes gaan rijden tot ik ergens een legale plaats heb gevonden.

Wat bleek toen ik terugkwam: vlak voor mijn deur staat een wagen met de verkeerde bewonerskaart en dendienen heeft geen ticket gekregen. Ofwel kunnen die mannen niet goed kijken, ofwel kwamen ze hier om een andere reden en heb ik mijn auto nu zo ver gezet voor niets.

Bah! Maar ik sta nu wel legaal 🙂

One thought on “Haast”

  1. een fijne vakantie vol met belevenissen met de kinderen ,gelukzakken dat je in gent woont!!!!goeie gentse feesten he !!!!!!

Geef een reactie