Boterham met choco

Jan wou vanavond absoluut zelf zijn boterhammetje smeren. Met choco dus (ah ja, anders zou het nogal een stomme titel zijn, nietwaar).

Ik laat hem doen want uiteindelijk is hij toch al 3 jaar en 4 maand. Groot dus. Als hij klaar is kijkt hij op en vraagt aan mij of het goed is. Dus kijk ik naar hem en naar het massacre dat hij uitgevoerd heeft: een boterham met zo’n dikke laag choco dat ge er, ik overdrijf echt niet, zeker drie normale boterhammen mee kunt smeren.

Zijn mesje heeft hij in de chocopot gestoken, wat heel flink is want zo is de tafel niet besmeurd met choco. Ik neem het toch maar weer even uit de pot en zeg hem dat het wel goed is, maar toch wel een beetje veel. Om te demonstreren schraap ik dus de overtollige choco af.

Hij legde dan zelf een tweede sneetje bovenop en at toen braaf zijn boterham op. Daarna wou hij er nog één en opnieuw wou hij hem zelf smeren. Nu laat ik hem ook maar doen en als hij gedaan heeft schraap ik opnieuw de overtollige choco af (van deze keer was hij een beetje spaarzamer geweest: er was maar extra voor misschien net twee boterhammen) en legt hij er het tweede sneetje op.

Ondertussen waren de drie andere kinderen boven bij papa en gezien Jan mooi aan het eten is besluit ik om Anna in bed te steken. Het was al twee avonden laat geweest en het kind was al wakker van 13u30 ’s middags, dus hoogtijd.

Terwijl ik Anna aan het wassen en omkleden ben komt Jan boven met een dikke laag choco op beide handjes én zijn gezicht. Toen ik vroeg hoe dat nu was gekomen begon hij helemaal te glunderen. Ik heb hem dan maar meteen zijn handjes gewassen en hem naar zijn papa gestuurd voor volgend bewijsmateriaal:

Jan heeft een boterham met choco gesmeerd en opgegeten

Desondanks wist ik eigenlijk nog altijd niet hoe dat nu net kwam, want uiteindelijk had ik zijn boterham gezien voor ik naar boven ging en zoooveel choco zat daar nu toch niet op.

Nadat Anna in bed lag zijn we terug naar beneden gegaan (‘ik heb nog niet gedaan met eten’ en ‘ik heb dorst’). Eens beneden zag ik wat de chocoaanslag veroorzaakt had: bovenop het door mij gemaakte boterhammetje had Jan nog een tweede (Jan-)laag opgesmeerd.

Niet te verwonderen dus dat zowel zijn handen als zijn gezicht onder de choco zaten 🙂

3 thoughts on “Boterham met choco”

  1. Suuperschattig…
    Ik had de foto’s al gezien (flickr) en was benieuwd naar het verhaal erachter.
    Zo’n glunderende Jan… Precies een engeltje dat iets teveel choco smeerde en het duidelijk besefte ook…

Geef een reactie