Ocharme

Is het dan eindelijk vakantie en dan wordt Louis toch niet ziek zeker? Het is gisterenavond begonnen, of beter: toen heb ik het gemerkt. Maar als ik de foto’s bekijk van de brevettendag heb ik de indruk dat het toen al aan het broeden was.

Voor het optreden van Zelie moesten we in de Collegekerk van het Sint-Jozefcollege in Sint-Niklaas zijn. We waren daar maar net op tijd toegekomen en om de kinderen nog een beetje deftig te kunnen zien hebben we ons dan maar vooraan voor/in een biechtstoel geïnstalleerd.

Het concert duurde twee maal drie kwartier, met een half uur pauze en na ongeveer een half uur begon Louis het lastig te krijgen. Hij heeft zich dan wat in de biechtstoel gelegd en tijdens de pauze kwam hij er, na een drankje en een beetje buiten spelen, gelijk weer een beetje door. Maar eens het concert weer bezig was ging het weer niet meer. De volledige tweede helft heeft hij zich ofwel in de biechtstoel gelegd, ofwel lag hij half op mijn schoot van ellende.

Deze morgen had hij 38,6 °C koorts en is hij de hele dag binnen gebleven. Jammer genoeg voor hem was hij deze ochtend al wakker om half zeven, dus dat deed er ook geen deugd aan. Maar behalve koorts is er eigenlijk niets mis met hem: hij klaagt niet over pijn en moet niet overgeven.

Toen ik deze namiddag dan met de drie andere kinderen een wandeling maakte tot aan de Sint-Lucasacademie (om de tentoonstelling te bekijken én om Zelie en Louis in te schrijven voor volgend jaar), is Louis thuis gebleven. Tegen dat we terug waren lag hij (eindelijk) te slapen.

We hadden voor vandaag een petanquetoernooi en BBQ voorzien in onze agenda, maar met Louis ziek te zijn hebben we het toernooi sowieso afgeblazen en we zouden zien hoe hij vanavond zou zijn om eventueel nog naar de BBQ te gaan.

Gezien hij lag te slapen, ben ik dan maar alleen gegaan. Nu ‘alleen’ is veel gezegd. Het is beter te zeggen: zonder Michel en Louis, want Michel is thuisgebleven bij de zieke terwijl ik met de drie anderen gaan barbecuën ben.

Wij waren pas om 21u thuis en Louis was tegen dan wakker en nog steeds op. Tweede avond op rij dat het dus laat is geworden, wat niet zo goed is voor een zieke. We zien wel wat de komende dagen zullen geven, maar ik denk (hoop) dat hij er tegen overmorgen wel bovenop zal zijn.

One thought on “Ocharme”

  1. Echt, de kapel van ’t College? Ha, wat leuk, ik ga daar naar school:). Goed, tot zover mijn volkomen nutteloze reactie… Je schrijft wel leuk.
    xLiefs.

Geef een reactie