Gloeiend

Vannacht kwam Anna wakker. Niet verwonderlijk na zo’n drukke dag waarop ze amper geslapen heeft. Oververmoeidheid brengt over het algemeen met zich mee dat kinderen slechter slapen (in tegenstelling tot beter dus).

Maar toen ik Anna uit haar bed haalde gloeide ze helemaal. Ze had overduidelijk koorts, daar had ik zelfs geen thermometer voor nodig. Ook niet verwonderlijk na zo’n vermoeiende dag: soms maken ze dan koorts aan. Ik hoopte dus dat ze, na een goede nachtrust, tegen deze morgen beter zou zijn.

Niets daarvan. In tegenstelling tot een beetje langer slapen was ze vroeger wakker dan anders én had ze nog steeds koorts. Vorige nacht wou ik haar koorts nog niet nemen, kwestie van haar toch niet te veel te ambeteren, maar deze ochtend moest ze eraan geloven en ja hoor: 39,4 °C.

Ze is niet lang wakker gebleven: om half elf lag ze terug in bed en ze sliep direct een goede drie uur. Na haar dutje was de koorts nog niet gezakt en vanavond was het ook nog van dattum.

Behalve koorts heeft ze een beetje diarree en uiteraard is ze hangerig, maar gelukkig blijft ze vrolijk en haar ‘konijn/chat’ babbeltjes doet ze goed voort, dus echt zorgen moet ik mij (nog) niet maken.

Virus nummer zoveel. Het kan haar weerstand maar opkrikken, maar hopelijk is ze beter tegen zaterdag zodat we ten volle van de Gentse Feesten kunnen genieten.

Geef een reactie