Werk – fiets

Het is nu al de derde dag dat ik terug aan het werk ben. Drie dagen. En ik zou het nog echt leuk vinden ook ware het niet dat ik direct met een kl**te tekst opgescheept zit om te verbeteren: lang, moeilijk, veel te controleren en dus gaat alles traag vooruit en hebt ge de indruk dat ge een ganse dag eigenlijk niets gedaan hebt … behalve één tekst … van de 22 die ik moet controleren.

Maar los daarvan is het fijn om terug te zijn. De collega’s zijn nog niet allemaal terug uit vakantie, maar die collega’s waar ik het best mee overeen kom en met wie ik ga eten zijn wel al terug. Na een deugdoende vakantie bij iedereen is de sfeer nog ontspannen en het is dus wel leuk terug te zijn.

Al drie dagen ga ik nu ook met de fiets naar het station, in plaats van met de auto. Want ik moet geen kinderen afzetten op drie plaatsen, dus kan ik de wagen maar best laten staan: goed voor het milieu én voor mijn (abominabele) conditie. Het is maar voor deze week, maar toch.

Telkens ik ’s avonds terug in Gent kom begint mijn hart wel te kloppen van anticipatie: gaat mijn fiets er nog staan? Zal hij ondertussen niet gestolen zijn? Ik heb gelukkig van die felroze fietstassen zodat ik hem meestal al van ver opmerk en dus slaak ik al drie dagen een zucht van opluchting.

Maar gisteren was er wel iets bizars toen ik mijn fiets ging losmaken: ik merkte op mijn achterste spatbord een kleine rechthoekige fluo-oranje sticker op met daarop de tekst ‘gemerkte fiets’. Van de schrik heb ik het er direct afgetrokken

Mijn eerste gedacht was dat een dievenbende het geplakt had: stickertjes plakken en als ge niet reageert dan denken ze dat ze de fiets gewoon kunnen meepakken zonder dat iemand het direct gaat merken. Maar als ik er verder over nadenk, lijkt mij dat toch niet de goede verklaring.

Weten jullie meer?

3 thoughts on “Werk – fiets”

 1. Henri en ik hebben ook zo’n stickertje. Omdat we een gemerkte fiets hebben. Je weet wel, je rijksregisternummer gegraveerd in je fiets. We hebben het eens laten doen op zo’n ‘gent fietst’ dag. Heel blij ben ik daarmee. Verkleint toch wat de kans dat je fiets gestolen wordt.
  Dus: mogelijke verklaringen voor het plots verschenen stickertje op jouw fiets
  1. Je hebt je fiets ook eens laten merken, maar bent het vergeten en hebt voordien nooit op het stickertje gelet.
  2. Iemand heeft met opzet zijn/haar stickertje of dat van iemand anders op jouw fites geplakt.
  3. Het stickertje is per ongeluk op jouw fiets terechtgekomen.
  All bets are open…

 2. Tja, mijn fiets is niet gemerkt … of het is dat iemand dat gedaan heeft zonder mijn weten én ik heb het alleszins nog niet opgemerkt. Zou wel handig zijn, moesten ze zo langskomen en alle fietsen merken die aan het station staan terwijl je op je werk bent, maar dat lukt natuurlijk niet als ze je rijksregisternummer nodig hebben 🙂

Geef een reactie