Hoor! Problemen

Zelie heeft hoorproblemen. Vorige week hebben we dat ontdekt. Ze zat op een halve meter van de TV die loeihard stond en zei dat ze het anders niet hoorde. Toen ik een beetje meer uitleg vroeg (welk oor? sinds wanneer? pijn? …) zei ze gewoon dat ze minder hoorde uit haar linkeroor.

We zijn er dan mee naar de huisarts geweest die een doorverwijzing gedaan heeft naar een NKO en ik heb direct gebeld. Eerst mogelijke afspraak is volgende week maandag en ik heb die dan maar direct genomen, ook al is het tijdens de schooluren.

Ondertussen kregen we een attest mee van de huisarts voor de nieuwe juffrouw. Allez, we kregen een attest mee om af te geven aan haar nieuwe juffrouw of meester want toen wisten we natuurlijk nog niet dat ze een juffrouw zou hebben. Tot we iets meer weten moet Zelie van voor zitten in de klas.

Maar het is ferm vervelend. Zelie is altijd al hardhorig geweest, niet in de zin van niet goed horen, maar in de zin van, als ze geconcentreerd met iets bezig is, ze dan niets hoort rondom haar (hmm, dat doet mij denken aan iemand? Wie was dat ook weer? Ah ja, ik weet het weer: mijzelf). De combinatie nu van die twee ‘niet horen’ is nogal frustrerend.

Maandag gaan we dus iets meer weten en hopelijk is het niet ernstig. Vingers gekruisd houden.

3 thoughts on “Hoor! Problemen”

  1. Aan oorkes kunnen ze veel doen tegenwoordig. Vraag maar aan mijne vent, die is om de paar maand/jaar eens volledig doof en ze krijgen dat altijd allemaal schoon opgelost. Meestal met diabolo’s. Niet dat hij daarna beter luistert, hoor. 🙂 Veel succes! Peter is vree content van zijn specialist in sint-lucas, dus als je nog een dokter wilt…

  2. San,
    Ik ben links quasi doof, rechts (gelukkig) goedhorend.
    Ondervind daarvan niet zo veel last – kwestie van het ook meteen te zeggen aan gesprekspartners. Apparaatjes en dgl. zal op termijn wel nodig worden, maar de evolutie daarin is enorm.
    Maar wellicht loopt het voor zelie niet zo’n vaart…
    Groetjes

Geef een reactie