Stemmen! Doen!

Ik ga hier een beetje verder een schaamteloze copy-paste doen, niet alleen omdat ik weet dat ik dat mag, maar vooral: beter zou ik het niet kunnen zeggen en een goede uitleg is belangrijk om mensen te overtuigen.

Want het is weer zover: u kan weer stemmen voor Site van het Jaar. Daar waar er nogal wat controverse rond was vorig jaar, is het dit jaar allemaal veel duidelijker verlopen en ik heb zo de indruk dat de meesten nu wel content zijn met de gang van zaken dit jaar.

Er zijn 22 categoriën waarin u telkens 10 mogelijkheden hebt. Per categorie kan u telkens voor drie blogs stemmen maar u bent niet verplicht om in elke categorie te stemmen.

En hier dan de copy/paste, want ik zou heel graag hebben dat u voor Gentblogt stemt in de categorie ‘Groepsblog’:

“Als u voor Gentblogt stemt, dan stemt u op een site die zonder enige overdrijving uniek is. Gentblogt bestaat binnenkort drie jaar, met een hechte ploeg enthousiaste vrijwilligers. Elke dag (élke dag, weldra drie jaar aan een stuk), staan er boeiende, interessante, grappige artikels op. Iedereen van de redactie heeft een dagtaak, vaak zelfs meer dan één. Niemand wordt betaald voor wat hij doet.

Er is een aparte categorie Fotoblog bij Clickx, maar Gentblogt heeft gewoon al sinds jaar en dag, naast de rest van de inhoud ook een dagelijkse Foto van de dag.

Kranten en Magazines? Elke dag staan op Gentblogt de Gentse actua, die elke dag ook weer druk becommentarieerd wordt: uit de andere media, maar meer en meer ook eigen berichtgeving.

De categoriën Kunst en Cultuur en Muziek en Film? We bespreken stapels en stapels, en voor sommig zaken is Gentblogt gewoon zowat de referentie geworden: het Blue Note Records Festival en jazz in het algemeen vinden er een internetthuis, de Literaire Lente (die zelfs nog doorloopt in de zomer en de herfst), het Filmfestival… Tijdens de Gentse Feesten wordt het team uitgebreid—deze zomer meer dan vijftig—en zijn we zowat incontournable, zelfs in die mate dat we dit jaar de artikels leverden voor Gentsefeesten.be!

En vooral, vooral, de categorie Community... Gentblogt is naar verschijningsvorm inderdaad een weblog: artikels met commentaar erop, omgekeerd chronologisch gesorteerd. Naar inhoud en (interne) werking zijn we mischien meer een magazine, maar kijk naar de commentaren op die artikels, en u zal zien dat de lezers van Gentblogt én de redactie noch meer noch minder dan een echte, hechte community zijn.

Dat gaat zelfs zo ver dat Gentblogt financieel overleeft dank zij de die community: tientallen en tientallen vrienden van Gentblogt helpen ons, zowel noniem als anoniem.

Het onverdroten werk van schrijvers en fotografen, en de manier waarop Gentblogt omgaat met de dingen en de mensen: kritisch, mét humor en zelfrelativatie, maar steeds geëngageerd en met respect voor alle betrokkenen: daarvoor vind ik persoonlijk dat Gentblogt de Site van het jaar 2007 mag worden en niet énkel de groepsblog van het jaar.

Ga naar http://www.sitevanhetjaar.be, klik op “Stem nu” en volg de instructies. U krijgt dan een wachtwoord toegestuurd, en daarmee komt u op het stemformulier. Gentblogt staat onder “Blogs: groepsblog”.

Stemvooralalhier

Doén!”

*

*        *

Veel ander advies kan ik u niet geven: ik ken niet zoveel blogs, lees alleen de blogs van mensen die ik (al dan niet vaag) ken en dat beperkt mijn kennis tot nog één andere categorie.

In de categorie ‘Persoonlijke blogs’ ken ik niet minder dan de helft van de mensen en niet vaag, maar in het echt. Als dat we soms uitgaan, of iets gaan eten, of gewoon kletsen. Vijf toffe mensen die eigenlijk alle vijf verdienen om te winnen, dus er echt drie uithalen, dat kan ik voor u niet doen.

De vijf waarvoor ik u graag zou warm maken zijn, in alfabetische volgorde (net zoals op de site dus) de volgende:

Vijf zeer goede blogs (ook al heb ik een beperkte kennis, dat wil niet zeggen dat ik niet weet wat goed is hé 😉 ) en toevallig ook van vijf mensen die zich dag in dag uit voor de beste groepsblog inzetten: meneer Brutin doet veel redactiebox en planning, mevrouw Kerygma is de voormalige voorzit(s)ter en huidige PR vrouw, mevrouw Onnozelheid is penningmeester, meneer Tales of Drudgery and Boredom is de secretaris en meneer Volume 12 is de huidige voorzitter. Daarnaast schrijven ze ook allemaal voor Gentblogt. Dat spreekt vanzelf.

Allen hebben ze meer dan hun dagtaak als werkende mensen, schrijven ze leuke persoonlijke blogs en zijn ze zeer geëngageerd. Redenen genoeg dus om voor hen te stemmen.

Behalve ‘the obvious’ ga ik u hier niet beïnvloeden door te zeggen voor wie ik gestemd heb. Op wie u stemt, dat kiest u zelf maar als u stemt wil ik alleen zeggen, kies onder hen.

Praktisch: surf naar http://www.sitevanhetjaar.be en klik op ‘stem nu’. U moet zich registreren (kwestie dat het stemmen eerlijk zou verlopen) en na registratie krijgt u onmiddellijk een mailtje terug met uw bevestiging. Eens dat ontvangen kan u beginnen stemmen.

Tweede vraag: contacteer al uw vrienden, familie en vijanden en vraag hen, neen: draag hen op ook te gaan stemmen voor Gentblogt als Site van het Jaar. Indien u verantwoording wilt of overtuigingskracht nodig hebt, doe maar gerust van copy/paste: een veel betere uitleg zal u denk ik niet kunnen vinden 🙂

3 thoughts on “Stemmen! Doen!”

Geef een reactie