Van uitstel komt … geen afstel

Nu ja, ’t zal er wel van afhangen wat je nu uitstelt of niet, maar in mijn geval: een bezoekje aan de kapper.

Net zoals Patricia ga ik zo ééns om de zes maanden naar de kapper, maar niet zoals Patricia zeg ik wel altijd: doe maar. Tot nu toe leek ‘mijn’ kapper altijd te weten of ik ‘iets radicaals anders’ wou ofdat ik gewoon meer ‘een onderhoud’ wou. Tot nu heb ik het mij nog maar ooit één keer beklaagd, maar dat lag eerder aan de kluns van een kapper: zijn idee was goed, de uitvoering minder geslaagd. Maar uiteindelijk vond ik het dan toch weer niet erg: die mislukte snit ging over ‘een onderhoud’ en om die te laten herstellen heb ik dan bij zijn collega gekozen voor ‘iets radicaals anders’ wat meer dan geslaagd bleek.

‘k Heb nu al ongeveer drie jaar lang haar en het begint mij weer een beetje tegen te steken. Drie jaar is denk ik zo ongeveer het gemiddelde dat ik met hetzelfde kapsel rondloop en dan wil ik veranderen. Zoals nu dus.

De laatste keer dat ik naar de kapper ging vroeg ik al om ‘iets anders’ en toen sneden ze er een beetje van de lengte af, maar uiteindelijk was het niet zoveel anders: hetzelfde maar korter.

Morgen heb ik een afspraak (niet echt) samen met mevrouw Polly. In tegenstelling tot haar heb ik absoluut geen schrik: op dat vlak deel ik de mening van mijn wederhelft: het groeit wel terug. Wat ik wel heb is blijde anticipatie en hopelijk een kapper die ‘ziet’ wat mijn kop nodig heeft als kapsel, die creatief is, inzicht en durf heeft. Want ik ga een nieuwe kapper uitproberen: de kapper bij wie Patricia ook is gegaan. 

Ergens voel ik mij daar een beetje schuldig over. Ik heb een vaste kapper hier in Gent, één waar ik ongelooflijk content van ben, die creatief is, inzicht en durf heeft en nu ik naar een andere kapper ga voelt dat een beetje aan als ‘vreemdgaan’.

Als het radicaal anders wordt zal ‘mijn’ kapper er uiteindelijk nooit iets van merken. Gezien ik maar eens om de zes maanden ga betwijfel ik het ten zeerste dat hij mij zich zou herinneren en dus zou merken dat iemand anders mijn haar heeft geknipt, maar toch.

Maar ik werd ongeduldig (vooral met mijzelf omdat ik nog steeds niet in actie geschoten was) en ik wou absoluut naar de kapper voor de feestdagen zich aandienen én ik weet dat mijn kapper op zo’n korte tijd geen plaats heeft, en zodus heb ik het initiatief maar overgelaten aan iemand anders om nu eindelijk en effectief een afspraak te hebben.

Ik ben benieuwd wat het gaat geven. Spannend!

2 thoughts on “Van uitstel komt … geen afstel”

  1. Ik ben ook benieuwd, want in tegenstelling tot de titel van mijn artikel op gentblogt is het niet kort met een split rechts. Wel carré, maar wel zoals ik het de vorige keer wou, met punten van voor en ze heeft van alles met het volume gedaan dat nu wel heel tof is.

Geef een reactie