Vragenstokje

Stokjes. En vragen beantwoorden. Moet nadenken. Herinneren. Moeilijk. Maar ik ga het proberen.

Wat wilde jij later worden toen je nog een kind was?

Geen flauw idee. Mama vermoed ik, zoals zovele meisjes. Verpleegster? Ik zou het echt niet weten. Misschien had ik geen voorkeur maar als ik er een had, dan was het zeker een vrouwelijk beroep/ding: was altijd zo’n echt meisje meisje.

Wat ben je dan uiteindelijk geworden?

Juriste. Het idee is beginnen groeien in het vijfde middelbaar toen ik voor het eerst recht kreeg: sociaal en fiscaal recht. Fantastisch vak vond ik dat en ik heb dan maar rechten gestudeerd. Nooit beklaagd en doe het nog altijd graag.

Hoe wilde je er als kind later uitzien?

Volwassen zeker? Met borsten.

Hoe zie je er nu uit?

Kijktekeerier

Hoe zag de man/vrouw van je dromen er uit, als puber?

Heb nooit geen vast idee gehad van het uiterlijk van de Man van mijn Dromen. Ben altijd op ongelooflijk verschillende types gevallen, uiterlijk dan. Het moest ‘klikken’ en het moest voelen alsof ik thuiskwam. Is misschien drie keer voorgevallen en de derde keer is blijkbaar de goede keer.

En was is het in echte leven geworden?

Michel.

Hoeveel kinderen wilde je later, en op welke leeftijd?

Vier voor mijn dertigste.

Wat is het uiteindelijk geworden (of wat zal het wellicht worden)?

Vier kinderen (één, twee, drie en vier) toen ik 28, 30, 33 en 35 was.

Wat was als kind je lievelingseten? En wat lustte je totaal niet?

Lievelingseten: rode kool met worst/vleesbrood

Lustte ik niet: erwtensoep, spruiten

Lust je dat nu nog (niet), of heb je andere favorieten?

Lust het nog steeds niet en ook rauwe oesters (eigenlijk rauwe vis/vlees in het algemeen) zijn niet aan mij besteed.

Mijn lievelingseten ondertussen is kreeft en op een tweede plaats: rode kool met worst/vleesbrood 🙂

Mogen vangen: eitje, vlinder en papa in spanning, kwestie dat ze tussen het blokken, het verbouwen en het in-spanning-wachten toch niets te doen hebben.

3 thoughts on “Vragenstokje”

Geef een reactie