Vakantie

Ik heb dat nooit zien zitten, op reis gaan met kleine kinderen, en dan zeker niet met de onze zolang ze heel klein waren. Vroeger wouden ze nergens slapen als het niet in een bekend bedje was (= thuis, bij de grootouders en in de opvang). Pas vanaf dat ze naar de kleuterschool begonnen gaan zijn kwam er enige verbetering in hun slaapgedrag en bleven ze al eens ergens slapen waar ze de kamer niet kenden.

Met Anna gaat het nu beter. Vorige jaar in oktober zijn we een weekendje weggeweest en toen ‘moest’ ze wel mee en eens die eerste nacht voorbij ging de tweede al veel gemakkelijker om haar te laten inslapen. Sindsdien heeft ze regelmatig ergens anders geslapen en nu maakt ze daar geen problemen meer van, of toch niet al te lang meer.

En zo kwam het nu plots in mijnen kop dat we dit jaar op vakantie gaan gaan. Voila. Dat is beslist. Nu nog een bestemming vinden.

Ben al bij een reisbureau gaan informeren naar die vroegboekacties en zo, maar dat zijn allemaal van die supercommerciële al dan niet all-in vakanties, dat dat niet echt zo iets voor ons is. Alhoewel, voor een week zou ik het nog kunnen uithouden, zo niets doen en aan het zwembad rondhangen.

Maar nu is er nieuwe mogelijkheid opgedoken: niet weg in de zomervakantie, maar in de Paasvakantie. De plaats lijkt ideaal kwa temperatuur voor die periode van het jaar, er is ongelooflijk veel diversiteit daar en dingen te zien en doen, er is strand en zee, … Alleen de afstand is niet van de poes, maar dat neem ik er met plezier bij.

Ik hoop zo dat het mogelijk is, ’t zou zo wijs zijn. Vanavond deftig discussiëren en verder opzoeken en dan zo rap mogelijk beslissen, kwestie van die kriebels af te zijn, either way.

4 thoughts on “Vakantie”

 1. We zijn net terug van een weekje Ardennen en we hebben het heel goed gesteld! De auto was wel volgeladen en het inpakken duurt een eeuwigheid, maar het is de moeite. Met Pasen gaan we 10 dagen naar de provence. We huren wel altijd een huisje, want hotelkamers zijn meestal niet zo practisch vind ik. Nu er is wellicht wel een groot verschil tussen reizen met 2 kinderen en reizen met 4 kinderen. Hou ons op de hoogte van de plannen.

 2. Lang geleden(heeeeel lang geleden) gingen wij meestal met onze drie kleine kinderen naar Frankrijk.
  Enkele keren zijn we naar zo’n kasteel geweest waar je kamers kan huren, die zijn er best veel daar.
  Meestal is er een zwembad bij, en veel gerief voor kleine kinderen. Altijd in de smaak gevallen.
  En ook genoeg te doen voor Michel, want die moet je ook bezig houden hè. 🙂

 3. Met kleine kinderen vind ik de vakanties met de mutualiteiten ook wel aan te raden.
  Er is mogelijkheid tot uitstappen én tot kinderanimatie.

Geef een reactie