Elentriek

Ha! De facturen gaan nog nen keer opslaan blijkt, ook voor mensen die teruggekregen hebben. Dat was vorig jaar ook al zo: toen 20% erbij want de prijs van aardgas ging omhoog gaan (zeiden ze toen), dit jaar blijkbaar 15%: ge kunt maar anticiperen zekers?

Wij hadden twee jaar geleden een serieuse farce: om een of ander nog steeds onverklaarbare reden is onze factuur toen ongeveer verdubbeld wegens dat ons verbruik dus ongeveer verdubbeld was. Geen verklaring te vinden: alle cijfers dubbel en driedubbel gecontroleerd en het klopte als een bus. Een mooie opleg van bijna 2000 euro (slik, u leest het goed hoor) dat we gelukkig in een aantal maanden mochten afbetalen.

Vorig jaar kregen we dan 90 euro terug op onze totaalfactuur maar onze maandelijkse rekening ging met 50 euro naar omhoog. ‘Ah ja, mevrouw, dat is die geanticipeerde 20% hé die erbij zal komen volgend jaar’. Wegens onze farce het jaar ervoor niet verder geprotesteerd en zeer mooi onze maandelijkse rekening betaald, al deed dat serieus veel pijn in de portemonee.

Dit jaar opnieuw een farce met de afrekening, maar dit keer een zeer positieve: wij gaan ongeveer 3/4den van ons voorschot terugkrijgen. Jawel, u leest het goed. Het is geen typfout: 3/4den. Ik mag wel zeggen dat dat een serieuse som geld is en dat we daarmee nu mooi onze vakantie kunnen betalen (als we er uiteindelijk nog toe komen om te boeken. Note to self: naar reisbureau gaan. Dringend!).

Er is dus iets serieus verkeerd gegaan de vorige twee jaren want wij leven nog steeds op detzelfde manier als voordat onze factuur zo de lucht inging en nadat onze factuur gedaald is.

Ik hou mijn hart dus vast voor volgend jaar want hoe kan dat nu? Wat is er de laatste twee jaar gebeurd dat wij plots zoveel hebben verbruikt en nu opnieuw veel minder verbruiken?

Ik heb een vermoeden, maar dat is maar zeer vaag en absoluut niet te achterhalen of zelfs maar te bewijzen, dus zal het daarbij blijven. Het is dát of ze hebben daar een kemel van een fout gemaakt bij Electrabel en dat gaan we dan volgend jaar serieus weer mogen voelen … en bekopen. Maar ondertussen zullen we misschien wel onbezorgd en dubbel en dik van een gezinsvakantie hebben kunnen genieten, want zo onverwachte centjes, dat doet deugd.

One thought on “Elentriek”

  1. Maar, ik heb uw factuur eens gezien weet je nog: die lag onwézenlijk hoog ze. Maar normaal dat ze je terugbetalen!

Geef een reactie