Protest

Toen we gisteren in het reisagentschap zaten had Jan het lastig: ik ben moe, ik heb honger, ik wil naar huis, … Hij was niet luidruchtig, alleen hangerig en moe dus.

Om hem te sussen legde ik hem uit wat we daar aan het doen waren: dat we op vakantie zouden gaan deze zomer en dat we nu de reis kwamen vastleggen; dat er een zwembad zou zijn; dat ze daar veel zouden kunnen spelen; dat we er naartoe gingen met het vliegtuig; … Het meeste legde ik hem uit naarmate de dingen gevraagd en geregeld werden, terwijl we in de boekjes keken en zo, kwestie van hem bezig te houden.

Toen we eindelijk klaar waren zei ik tegen de kinderen dat ze zich moesten klaarmaken en plots werd Jan zeer alert en weigerde hij te vertrekken want: ‘we zijn nog niet met het vliegtuig weggeweest!’ 🙂

Geef een reactie