Bruin is het nieuwe zwart

Fantastisch toch, die modeuitspraken elk jaar. Het ene jaar is bruin het nieuwe zwart, het andere is rood het nieuwe zwart en zo heeft elk jaar zijn nieuw zwart. Zeer bizar eigenlijk want ik dacht dat zwart dus ‘het’ zwart was en alles. Maar blijkbaar ben ik dus een kalle daarin.

Wij hier thuis hebben eigenlijk ook zoiets: niet ‘het nieuwe zwart’ maar wel ‘de nieuwe choco’. Onze jongens zijn namelijk choco-eters. Als ik hen niet zou verplichten om ook eens iets anders op hun boterham te smeren, dan zouden zij alleen choco eten.

Vorige week zag ik dan in het grootwarenhuis bij het binnenkomen een display van Lotus met daarop: speculaaspasta! Na alle hetze die errond geweest is na De Bedenkers kon ik het natuurlijk niet laten om zo’n pot mee te nemen, want, ge raadt het al, onze twee jongens zijn ook ongelooflijke speculaaseters.

De choco is ondertussen van zijn voetstuk gestoten door de speculaaspasta. Als de jongens nu iets op hun boterham willen vragen ze speculaaspasta. Dus speculaaspasta is de nieuwe choco. Zeg dat ik het u gezegd heb!

Terug naar af?

Anna had vorige week dus een ‘probleempje’: serieus lopende stoelgang en alles, maar behalve dat, geen greintje ziek. Ons normale zonnetje in huis (op haar toeren na natuurlijk). Woensdag was het zo goed als over: redelijke vaste stoelgang en gedurende het weekend verbeterde dat alleen.

Donderdag was ze al terug gegaan naar de peutertuin en toen ik haar gisteren bracht had ik nooit verwacht dat ik commentaar ging krijgen. Maar toen ik haar ’s avonds ging afhalen vertelde de kinderverzorgster mij dat het weer naar af was: identieke stoelgang als begin vorige week.

Anna mag nu niet terug naar de peutertuin als ze geen doktersattest meeheeft waarin staat dat zij mag gaan, en ge raadt het al: vandaag was haar stoelgang dus weer normaal. En behalve één avond vorige week is zij ook nog helemaal niet ziek geweest. Ze eet goed, drinkt goed en speelt lustig voort.

Vandaag is Anna dus gaan werken met mij. Morgen ben ik sowieso thuis wegens opvangplanveranderingen. Als de drie andere kinderen dan op school zijn ga ik dan met Anna naar de dokter, eens zien wat hij nu te zeggen heeft en zien of Anna een goedkeurend doktersbriefje waard is.