Wijvenweek: feministen? Waar?

WijvenweekDat is nu al de tweede keer dat ik lees dat de wijvenweek te braaf is. Dat we feministen zijn door daaraan mee te doen. Dat het ‘te braaf’ is..

Ik begrijp dat niet: voor mij is wijvenweek net het tegenovergestelde. Volledig wijf (vrouw/meisje) zijn met alle stereotiepen van dien. Lekker kunnen zagen over de (on)tevredenheid van ons lichaam, winkelen, mannen, kinderen, … of we het nu menen of niet.

Het zijn ook al van die stereotype onderwerpen voor de ‘zwakke’ vrouw, allesbehalve feministen. Feministen, in mijn ogen toch, zijn toch ‘sterke’ vrouwen? Ze hebben immers geen man nodig, staan boven een ‘shopping’verslaving, kiezen voor een carrière in plaats van voor een familie, … (om het dan ook weer eens in stereotypen te trekken. Niet letterlijk opnemen hé, lieve vrouwelijke feministes 😉 )

Dat het ‘braaf’ is, wat anders? Dat was toch het uitgangspunt om te beginnen: er werd gezegd dat ‘wijvenblogs’ de Bwards gewonnen hadden, terwijl wij eigenlijk bijna geen van allen een ‘echte wijvenblog’ hebben, maar nu dus voor een weekje tonen wat een ‘echte wijvenblog’ wel zou kunnen zijn. Feministen, ik denk niet dat die ooit in aanmerking zouden kunnen komen om een wijvenblog te schrijven.

En ik persoonlijk vind het zaaaalig om al dat gezaag en geklaag en die vooroordelen nog eens te lezen.

Dus meisjes: deze week, laat uw feministische trekjes gerust thuis en voel u vrij om het onderdanige, zwakke en zagende vrouwtje uit te hangen. Daar is de hele wijvenweek juist voor.

6 thoughts on “Wijvenweek: feministen? Waar?”

  1. yep, dacht ook net dat dat de bedoeling was. FF extra dik in de verf zetten wat een ‘wijvenblog’ is om te bewijzen dat wij over het algemeen net géén wijvenblogs hebben.

  2. Oei. Ik heb dat ook gewoon maar elders gelezen dat het allemaal te braafjes is en dat we de feministen in ons moeten bovenhalen.

    Ik had mijn woorden meer moeten wikken en wegen, want nu ze zijn verkeerd begrepen geweest. Ik doe gewoon vrolijk en vrij mee met de overgrote massa !

    Ik ben ook nog altijd van mening dat dit initiatief net is om te tonen dat we de overige weken van het jaar ook gewoon over niet typisch vrouwelijke dingen bloggen.

  3. Ik had dat ook verstaan onder een wijvenblog, en heb om die reden dingen gepost die ik anders nooit zou posten. Hopelijk hebben de mannen nu verstaan dat wij geen wijvenblogs hebben, dat het allemaal wel nog een tikkeltje vrouwelijker kan als dat we bezig zijn.

Geef een reactie