Boeken

Uiteraard zijn we geen boekenwinkel buitengekomen zonder boeken voor mijn eigen kinderen mee te nemen. Het zijn nu eenmaal allemaal lezers of boekenkijkers (die twee die nog niet kunnen lezen) en een boekenwinkel binnengaan met hen zonder iets te kopen is nog erger dan een snoepwinkel binnengaan zonder iets te kopen. ‘k Vind dat absoluut niet erg want lezen is goed en stimulerend en zo en ze hebben het nu eenmaal niet van vreemden.

Louis en Zelie wouden ook Fantasia III en eerst had ik hen het boek in de handen gestopt om te kopen. Even later besloten we toch nog even te wachten (ge weet nooit dat achterneeftje B. het boek twee maal krijgt morgen). Maar toen Jan zag dat Louis en Zelie een boek kregen wou hij er uiteraard ook een en waarom niet? Dus koos hij een boekje en na een paar minuten wou hij plots een ander boekje. Gezien het nog niet betaald was mocht hij uiteraard wisselen en het werd ‘Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft’.

Blijkbaar is het een boekje dat ook bij Jan op school staat en ook in de opvang en ze vinden het allemaal hilarisch. Jan zit het zelf te ‘lezen’: blijkbaar heeft hij er genoeg van onthouden om de tekst bij de prentjes te vertellen.

Zijn gezichtje is goud waard: de vettige lach terwijl hij het verhaaltje vertelt, de pretlichtjes in zijn ogen, …

3 thoughts on “Boeken”

Geef een reactie