Vakantiegevoel

Het is echt van dat zalig weer: net warm genoeg zonder te warm te zijn, een fris windje dat alles nog aangenamer maakt. Sinds het warm weer is heb ik nog niet gezweet. Toch niet in de zin van dat het van u afloopt wegens ontiegelijk warm. Ideaal weer dus. Zo mag het voor de rest van de zomer blijven.

En zo’n weer, daar krijg ik zo’n echt vakantiegevoel van. Dan heb ik zin om de deur van het kantoor achter mij dicht te trekken en de zon op te zoeken met een boek, een drankje, de kinderen die spelen rond mij en gewoon te genieten.

Vanavond eens proberen om buiten op straat te eten, eens zien of ik iets tafelachtigs ergens staan heb waaraan we kunnen zitten. Ik heb een zeer lekkere rauwkostsalade gekocht, een beetje salamie en hesp, vanavond dan pasta koken, het vlees in blokjes snijden, alles vermengen en presto: pastasalade. Niets beter om buiten in de zon op te eten. En dan vlak erna gaan de kinderen met de buurtkinderen spelen, lees ik nog een beetje in mijn boek en zo heb ik nog wat geniet van het mooie weer en buit ik dat vakantiegevoel ten volle uit.

Morgen ben ik zoals elke vrijdag thuis, maar het werk is sowieso gesloten: het is Shuman-dag, een Europese vakantiedag en wij krijgen die dus kado van onze werkgever. Maandag is het Pinksteren en dat betekent dus dat wij hier op het werk allemaal een lekker lang weekend hebben. Met het mooie weer zullen de collega’s (uit ongeveer elke hoek van Europa) eens niet kunnen klagen over hun vakantie doorbrengen hier. Integendeel, want ik heb deze morgen gehoord dat België momenteel (en dit tot na het weekend) het warmste land is in Europa.

Hmm. Zouden er dit weekend meer toeristen komen na zulk een nieuws?

One thought on “Vakantiegevoel”

Geef een reactie